Care sunt beneficiile apei cu clorofilă și ce contraindicații are
Clorofila este esenţială în fotosinteză, transformând lumina soarelui în energia necesară creşterii plantelor.
Ce este clorofila?
Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Structura chimică a acestora este asemănătoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobină) şi magneziu (pentru clorofilă). Aşadar, se poate spune despre clorofilă că este „sângele verde”
Extractele de clorofilă se obţin cu ajutorul mixerului electric sau manual. Evident, clorofila se extrage din plantele verzi. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât calitatea clorofilei obținute va fi superioară.
Cura cu clorofilă contribuie la detoxifierea corpului, reglează tranzitul intestinal, grăbeşte cicatrizarea rănilor, combate efectele radicalilor liberi, factori suspectaţi de declanşarea cancerului, încetinind procesul de îmbătrânire. Cea mai importantă acţiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, deoarece contribuie la compensarea carenţelor de minerale şi de vitamine.
Cum se prepară apa cu clorofilă?
Dacă vreţi să preparaţi extractul cu ajutorul unui mixer, atunci licoarea se obţine și mai simplu: puneţi într-un vas de plastic un mănunchi de verdeţuri, cât să le cuprindeţi între degetul mare şi arătător şi un pahar cu apă plată. Mărunţiţi plantele cu ajutorul mixerului, apoi filtraţi extractul pe care trebuie să-l consumaţi imediat după presare, pentru a beneficia din plin de proprietăţile curative ale acestuia. Din aceleaşi motive, acest suc nu se păstrează în congelator sau la frigider.
Bineînțeles, pe piață există și produse lichide gata preparate cu clorofilă, însă ce poate fi mai sarisfăcător decât o rețetă personalizată, realizată din plante proaspete, în propria bucătărie?
10 beneficii pe care apa cu clorofila o are asupra organismului
O cură cu clorofilă durează 12 zile şi cantitatea de extract consumată creşte progresiv, cu câte 50 de mililitri, zilnic. Astfel că, în prima zi se consumă cel mult un păhărel de 50 de mililitri de extract de clorofilă, dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.
În a doua zi a curei, se bea o cantitate dublă de extract, adică 100 de mililitri. Consumaţi această cantitate în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi a cinei. Între a treia şi a unsprezecea zi, doza creşte cu un sfert de pahar pe zi şi se ajunge la 200 de mililitri.
Dintre beneficiile curei cu apă cu clorofilă amintim zece situații. Indiferent de rezultatele benefice înregistrate, este indicat să discutați, în prealabil cu medicul dumneavoastră curant, înainte de a apela la această cură.
1. Îmbunătățirea și reglarea tranzitului intestinal;
2. Curățarea colonului de toxinele acumulate, în special, în timpul iernii, când hrana este mai săracă în nutrienți;
3. Gastritele sau ulcerele pot fi ameliorate, de o cură cu apă cu clorofilă. Indicat ar fi să consultați medicul gastroenterolog înainte de a utiliza acest tratament suplimentar;
4. În cazurile de cancer sau leucemie, apa cu clorofilă ar putea ajuta tratamentele medicale administrate;
5. Anemia, carenţele de calciu sau de magneziu sunt compensate de aportul de clorofilă;
6. Acneea, infecţiile cutanate şi alergiile vor fi tratate cu succes cu ajutorul clorofilei extrase din pătrunjel, mărar şi lucernă. Pielea se curăţă pe tot corpul, iar tenul devine mai curat;
7. Asteniile de primăvară sau de toamnă , anxietatea, oboseala cronică sunt combătute de cura cu apă cu clorofilă. În astfel de cazuri, trebuie folosite extractele din pătrunjel, ţelină, păpădie şi tomatele;
8. Astmaticii şi cei care sunt vulnerabili la afecţiunile respiratorii beneficiază mult de extractele de lăptucă, lucernă, grâu şi de salvie;
9. Pentru stările de nelinişte sunt benefice extractele obţinute din plante amare, cum sunt tulpinile sau frunzele de păpădie;
10. Extractele de clorofilă obţinute din plante amare, precum păpădia, anghinare sau salvie reprezintă remedii necesare persoanelor care petrec mult timp în mediul toxic.
Contraindicatiile apei cu clorofila
Așa cum am menționat, înainte de a apela la cura cu apă cu clorofilă, este indicat să consultați medicul dumneavoastră curant, în funcție de afecțiunile cronice de care ați putea suferi. De asemenea, o discuție cu medicul de familie ajută la fel de mult. Persoanelor care au suferit operaţii de by-pass coronarian, dar şi cele care au fost diagnosticate cu tromboză, le este interzis să urmeze curele cu apă cu clorofilă.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!