Condimentul banal care ne ajută să avem un somn odihnitor. Se găsește în toate magazinele dar nu mulți români îl folosesc

17 septembrie 2024 20:07   Sănătate
Ultima actualizare:

Este un condiment deosebit, folosit de mii de ani pentru a oferi preparatelor un gust mai bun. Însă, chiar dacă se poate găsi ușor și în țara noastră, nu mulți români știu că nucșoara are și nenumărate avantaje pentru sănătate!

Probabil că mulți dintre noi am văzut nucșoară prin magazine și poate că unii dintre noi chiar și folosim acest condiment special în preparatele noastre. Însă, gustul nu este singurul motiv pentru care ar trebui să încercăm să introducem nucșoara în alimentația noastră! Acest condiment are și unele avantaje pentru sănătate și chiar ne poate ajuta să dormim mai bine!

Deși poate părea surprinzător, potrivit unui studiu efectuat de specialiști, se pare că nucșoara a fost foarte utilă pacienților care obișnuiau să se trezească în toiul nopții și să nu mai poată adormi! Unul dintre componentele cele mai importante din nucșoară, myristicin, funcționează drept un sedativ natural și poate calma sistemul nervos central.

Nucșoara ne poate ajuta să dormim mai bine

Acest condiment mai are în compoziție și magneziu, despre care se știe că este foarte util în a ne relaxa organismul și a ne ajuta să dormim mai bine. În plus, el ne va ajuta să evităm acele situații neplăcute în care ne trezim mult prea devreme, în miez de noapte.

Iar proprietățile calmante ale nucșoarei mai pot fi utile și în alt fel! Se pare că acest condiment ar putea fi util în a ne ajuta să depășim stările de anxietate și chiar ne poate ajuta și sistemul digestiv.

Cum putem folosi nucșoara

În general, dacă vrem să introducem acest condiment în alimentație, îl putem folosi la preparatele dulci, care conțin brânză moale. În plus, el mai este folosit și în diverse băuturi, cum ar fi vinul fiert, whiskey, sau alcoolul rafinat.

Nucșoara mai poate fi folosită și alături de broccoli, sau de conopidă pregătită la abur. În plus, mai putem adăuga nucșoară și la paste, sau pentru a condimenta peștele și carnea de pui.

Mai multe