De ce nu este bine să pui lapte în prima cafea pe care o bei dimineața. Medicii trag un semnal de alarmă
Mai bine de jumătate dintre români beau două sau trei căni de cafea într-o singură zi, iar una dintre variantele favorite ale acestei băuturi este cea neagră. Fără zahăr, lapte, sau orice alt ingredient, pentru mulți români, aceasta este modalitatea ideală de a savura o cafea. Dar, mulți dintre noi punem puțin lapte în această băutură! Însă specialiștii ne spun când ar trebui să evităm acest obicei!
O mulțime de români beau cafea în fiecare zi, iar după cum deja știm cu toții, există nenumărate modalități de a savura această băutură. Iar una dintre acestea este și favorita multor români: cafeaua cu puțin lapte! Însă, specialiștii ne spun că nu ar trebui să facem acest lucru dimineața!
Da, deși poate părea un sfat destul de bizar, medicii endocrinologi ne spun că nu ar trebui să adăugăm lapte, sau chiar și zahăr, în cafeaua de dimineață! Dacă ne dorim să ne bucurăm de diversele beneficii pe care le are cafeaua, este important ca aceasta să fie consumată simplă!
Nu trebuie să adăugăm lapte în cafea dimineața
Desigur, laptele nu este singurul ingredient pe care unii oameni îl adaugă în cafea! Mulți oameni aleg să adauge puțină mentă în cafeaua lor, mai ales dimineața. Acest ingredient banal nu doar că va oferi un gust special băuturii noastre, dar cei care adaugă mentă în cafeaua lor spun că acest ingredient poate oferi o respirație mai plăcută și ne poate scăpa de stres.
Cu toate acestea, potrivit medicilor, cel mai bine ar fi să consumăm cafeaua simplă, măcar atunci când vine vorba despre cea pe care o vom bea dimineața.
Efectele benefice ale cafelei
Cafeaua, dacă este băută în moderație, poate avea anumite efecte benefice asupra organismului nostru. De exemplu, trebuie să știm că simpla cafea ne poate ajuta să trăim mai mult! Aceasta poate reduce riscul de a ne confrunta cu probleme precum pietre la rinichi, diabet, sau chiar și infarct!
În plus, cafeaua poate reduce și riscul de a dezvolta boala Parkinson’s, iar în cazul persoanelor care deja se confruntă cu aceasta, îi poate ajuta să își coordoneze mai bine mișcările.