De ce nu e bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Puțini români știu acest lucru

Sunt două lucruri pe care cu toții le facem foarte des, însă specialiștii ne avertizează că nu trebuie niciodată să le facem împreună! Mai precis, înainte de a pleca la cumpărături, este foarte important să nu consumăm această băutură atât de populară de-a lungul globului!

Nu trebuie să bem cafea înainte de a merge la cumpărături
Nu trebuie să bem cafea înainte de a merge la cumpărături

Cu toții mergem la cumpărături, indiferend dacă acest lucru ne place, sau nu. Poate că ne dorim să fim mereu în pas cu moda, sau vrem să avem cele mai noi telefoane de pe piață. Ori, la polul opus, nu mergem la cumpărături decât atunci când hainele noastre vechi devin prea uzate. Indiferent de situație, fiecare dintre noi vom merge, la un moment dat, la cumpărărturi.

Iar, cei mai mulți dintre noi, vom consuma și măcar o cană de cafea, pe parcursul zilei. Cu toate acestea, specialiștii ne spun că este foarte important să avem grijă să nu bem cafea imediat înainte de a porni la cumpărături! Iar explicația este una incredibilă!

De ce nu trebuie să bem cafea înainte de a merge la cumpărături

Motivul este unul destul de simplu: cafeaua ne va face să cheltuim mai mulți bani! Cel puțin, acest lucru l-au observat experții britanici, în cadrul unui studiu efectuat în anul 2022. Particpianții la acest experiment au primit câte un espresso scurt, de 50 de mililitri.

Iar spre surprinderea tututror, experții au observat faptul că această cafea simplă, indiferent de cantitatea în care era consumată, a îndemnat participanții la studiu să cheltuie mai mulți bani decât ar fi dorit inițial.

Cafeaua ne poate face să cheltuim mai mult

Mai bizar a fost faptul că experții au observat că, datorită cafelei, participanții la experiment au cumpărat mai multe produse care pot fi combinate ușor cu această băutură. Mai precis, ei au decis să cumpere ciocolată, lapte, unt, sau chiar și popcorn cu unt.

Se pare că acest fenomen a fost pus pe seama „excitării energetice”, provocate de consumul de cafeină. Astfel, dacă știm că mergem la cumpărărturi, specialiștii ne spun să avem grijă să nu bem cafea înainte!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
atacatorul de la parlament jpg
pisică  foto   Shutterstock jpg
Masina si motocicleta de politie in trafic seara   Foto Daniel Guță ADEVĂRUL JPG
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net