La ce aliment banal a renunțat un bărbat pentru a slăbi rapid 50 de kilograme. Viața lui era în pericol: „Ești practic o bombă cu ceas”

10 august 2023 14:07   Sănătate

Transformare incredibilă! Un bărbat din Las Vegas, Beau Griffin, în vârstă de 39 de ani, a fost supraponderal de când se știe. Cântărea aproximativ 335 de kilograme, dar, cu ajutorul unui prieten și un banal aliment, a reușit să slăbească 205 kilograme. La ce a renunțat bărbatul și ce l-a ajutat să piardă primele 50 de kilograme?  

Beau Griffin, în vârstă de 39 de ani, care locuiește în Las Vegas, s-a luptat cu kilogramele în plus încă din copilărie. Părinții săi erau supraponderali și nu au știut cum să îl ajute atunci când a început să se îngrașe. „Poți să mănânci toate astea? Bravo”, își amintește Griffin că îi spunea tatăl său. „Așa că am zis: «Dacă (mâncând) patru coapse de pui l-a impresionat, ce zici de șase?»”, a declarat el, potrivit TODAY.com.

Cu timpul, greutatea sa fizică a scăpat de sub control atât de mult, încât la un moment dat s-a gândit să-și ia viața. Sinuciderea „mi-a trecut prin minte o dată sau de două ori pentru că simțeam că sunt o povară pentru familia mea”, a mai spus acesta.

Apela întotdeauna la mâncare când era furios, trist și chiar fericit

Bărbatul recunoaște că atunci când era furios, supărat, deprimat sau plictisit, „soluția” sa pentru a scăpa de aceste stări era întotdeauna mâncarea. Mâncarea era necesară și în momentele în care era fericit, fiind un prilej de a sărbători. El se răsfăța mereu cu bomboane, prăjituri și torturi cu înghețată, iar masa de prânz includea fast-food, cheeseburger dublu, un shake de ciocolată și cartofi prăjiți. Uneori, adăuga un al doilea burger la această comandă.

Însă, pe măsură ce a observat că greutatea sa continua să crească, Griffin și-a achiziționat un cântar care putea înregistra o greutate de până la aproximativ 500 de kilograme. Greutatea maximă pe care a înregistrat-o a fost de 335 de kilograme în anul 2014, iar asta i-a afectat bărbatului mobilitatea și sănătatea mintală. „Ajunsesem în punctul în care eram efectiv tot timpul doar în pat”, a mai mărturist el.

Astfel că, Griffin a decis să facă o schimbare atunci când prietenul său pe care îl admira l-a numit egoist dacă nu încearcă să slăbească, deoarece cei dragi lui ar avea de suferit dacă ar muri prematur. „Trebuie să schimbi situația pentru că, la greutatea ta, ești practic o bombă cu ceas. Ar putea fi oricând și s-a terminat”, i-a spus amicul său.

La ce a renunțat pentru a pierde primele 50 de kilograme

A început să se intereseze de chirurgia bariatrică, dar doctorii au susținut că trebuie să slăbească mai întâi pe cont propriu pentru a se supune în siguranță procedurii. Primul lucru la care bărbatul a renunțat pentru a pierde kilogramele în plus au fost sucurile pe care le bea. Astfel, a reușit să dea jos primele 50 de kilograme.

În 2015 a suferit o operație de bypass gastric, care i-a redus stomacul la dimensiunea unui ou. De atunci, el a trebuit să mănânce frecvent mese mici și să acorde prioritate proteinelor. A început să facă și mișcare, prima dată mergea de la o bancă la alta într-un parc din apropiere, ulterior ajunsese să folosească piscina de la sala sa de sport.

În 2020, Griffin a suferit alte două intervenții chirurgicale pentru a îndepărta excesul de piele din partea superioară și inferioară a corpului, ceea ce i-a îmbunătățit mobilitatea. Și chiar dacă a început să trăiască din nou: a călătorit în Hawaii, a sărit cu parașuta și a făcut parasailing în Mexic, călătoria sa nu a fost una ușoară. A întâmpinat complicații, inclusiv dezvoltarea unui cheag de sânge în plămân după operația de bypass gastric și o infecție la picior după operația de piele.

În total, Beau Griffin a reușit să slăbească 205 kilograme și declară că se simte „cu 1.000% mai bine”. Transformarea i-a adus primul loc în cadrul concursului „Submit Your Fit” din 2023 pentru cele mai inspirate călătorii de fitness dintre membrii EoS Fitness, un lanț de săli de sport.

Mai multe