Top cele mai bune remedii naturiste pentru negi! Vei scăpa imediat de probleme

25 iulie 2023 11:43   Sănătate

Negii sunt excrescențe inofensive pe piele. Sunt cauzate de infecții cu virusul papiloma uman (HPV). Aceștia sunt contagioși. Se pot vindeca de la sine, dar poate dura săptămâni, luni sau ani. Tratamentele convenționale includ peelinguri chimice, intervenții chirurgicale, înghețare și operații cu laser, dar aceste tratamente pot fi costisitoare și pot provoca iritații ale pielii. O altă opțiune este să încerci remedii naturiste.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este o substanță acidă obținută din suc de mere fermentat. Se crede că funcționează ca acidul salicilic, un tratament comun împotriva negilor care îndepărtează pielea infectată, îndepărtându-l. Oțetul are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene naturale care pot ajuta la combaterea HPV, dar sunt necesare mai multe studii.

Pentru a-l încerca, amestecați 2 părți oțet de mere și 1 parte apă. Înmuiați o minge de vată cu acest amestec. Așezați-o pe neg și acoperiți-o cu un bandaj. Lăsați-o timp de trei până la patru ore. 

Diluați întotdeauna oțetul de mere cu apă. Aciditatea poate provoca iritații și arsuri chimice. De asemenea, nu-l aplicați pe răni deschise.

Coaja de banana

Dovezile anecdotice sugerează că coaja de banană este unul dintre remediile naturiste care ar putea ajuta la eliminarea negilor. Dacă vreți să încercați, tăiați o bucată de coajă de banană și lipiți-o cu bandă adezivă peste neg înainte de culcare, astfel încât partea interioară a cojii să vă atingă pielea. Lasați să acționeze în timp ce dormiți și repetați acest proces timp de câteva zile.

Usturoi

Usturoiul are o istorie lungă de a fi folosit pentru a vindeca afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, cicatrici cheloide și bataturi. Este, de asemenea, folosit pentru infecții bacteriene, fungice și virale, cum ar fi negii. Într-un studiu mai vechi din 2014, extractul de usturoi a scăpat de negi în patru săptămâni. Negii nu s-au întors.

Alicina, o componentă cheie a usturoiului, are efecte antimicrobiene și este adesea studiată pentru proprietățile sale antivirale și imunomodulatoare.

Pentru a trata negii cu usturoi, zdrobiți 1 cățel și amestecați-l cu apă. Aplicați pe neg și acoperiți cu un bandaj. Repetați zilnic timp de trei până la patru săptămâni. De asemenea, puteți aplica suc de usturoi sau puteți freca un cățel pe neg.

Coaja de portocală

Un alt remediu popular pentru negi este coaja de portocală. Este o opțiune ieftină, dar nu există date științifice care să o susțină.

Acest remediu presupune frecarea unei coji de portocală pe neg o dată pe zi. Se presupune că negul își va schimba culoarea, se va întuneca, apoi va cădea. Acest lucru poate dura două săptămâni sau mai mult.

Ananas

Ananasul este bogat în bromelaină, un amestec de enzime care digeră proteinele care pot ajuta la eliminarea sursei de încredere moarte și pielea deteriorată.

Deși există unele date care susțin eficiența potențială a bromelainei în tratarea câtorva afecțiuni medicale, nu există studii științifice care să susțină utilizarea acesteia pentru a elimina negii.

Oamenii au raportat succes în eliminarea negilor folosind suc de ananas în mai multe moduri. O metodă este să înmuiați negul în suc de ananas în fiecare zi. O altă tehnică este aplicarea zilnică a ananasului proaspăt.

Cartof

Oamenii susțin că sucul de cartofi poate „deshidrata” un neg, dar nu există studii privind eficacitatea acestuia.

Pentru a încerca această metodă, tăiați un cartof mic în jumătate. Frecați partea tăiată pe neg până când este acoperită cu suc de cartofi. Repetați de două ori pe zi.

Negii dispar de obicei de la sine, dar remediile naturale pentru negi pot ajuta la accelerarea procesului, scriu cei de la Healthline.

Mai multe