Cum să dezactivezi sau activezi funcția „Hi, Bixby!” pe telefonul tău Samsung

21 februarie 2022 7:38   Tehnologie

Oamenii au o mulțime de păreri împărțite despre Bixby, asistentul vocal de la Samsung. Dacă folosești un telefon Galaxy și nu dorești ajutorul asistentului virtual al Samsung, este foarte simplu să-l dezactivezi și să nu te mai trezești cu acele pop-up-ur. Iată cum poți să dezactivezi foarte repede și ușor asistentul virtual, Bixby.

În mod implicit, telefoanele Samsung mai noi deschid Bixby atunci când țineți apăsată tasta laterală - tasta la care v-ați aștepta să funcționeze ca buton de pornire. Iată cum să schimbi asta.

Deschideți meniul de alimentare

Glisați în jos pe ecranul de pornire o dată pentru a vă afișa notificările, apoi glisați din nou în jos pentru a extinde setările rapide. Veți vedea o pictogramă cu un buton de alimentare în colțul din dreapta sus.

  • Atingeți Setări taste laterale / Slide key settings
  • Sub Apăsați lung / Press and hold, selectați butonul Oprire / Power off menu.

Cum să dezactivați detectarea „Hi Bixby”.

În același mod în care Asistentul Google ascultă „Hei, Google!”, Bixby poate asculta „Hi, Bixby!”. Este o frază destul de unică, așa că nu este posibil să o declanșați accidental - dar dacă doriți să o dezactivați, urmați acești pași. În cazul lui Google, asistentul vocal este foarte sensibil la fiecare propoziție ce conține cuvântul „Google”, iar o simplă rostire a acestui cuvânt în contextul greșit îți poate activa asistentul vocal.

  • Deschide aplicația Bixby
  • Deschide meniul lateral
  • Atingeți pictograma setări
  • Dezactivați setarea Trezire voce

Și odată cu asta, experiența ta Samsung Galaxy va fi, pentru toate intențiile și scopurile, fără Bixby.

Asistentul vocal al Samsung, Bixby, a fost mereu un subiect tabu în rândul asistenților virtuali, fiind mult mai slab decât asistentul oferit de către Google sau Siri, de la Apple. Chiar și așa, multe persoane aleg să folosească acest asistent vocal, deoarece se integrează foarte bine în ecosistemul dezvoltat de către compania coreeană Samsung, în ciuda calității îndoielnice pe care o are față de alte produse asemănătoare.

Într-un test oferit de canalul de YouTube TechNick, Bixby s-a clasat pe un loc rușinos în comparație cu tehnologia pe care Google a pus-o pe toate dispozitivele sale cu Android. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe