Un celebru investitor anunță „Armaghedonul”! Când se va prăbuși Bitcoin? Va fi o scădere cu 40%
Bitcoin s-ar putea prăbuși cu 40% față de valoarea actuală! Celebrul investitor Mark Mobius a declarat pentru CNBC că cea mai cunoscută criptomonedă va scădea din nou în ritm accelerat.
Bitcoin s-ar putea prăbuși la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi, 1 decembrie, investitorul Mark Mobius, conform CNBC.
Cofondatorul Mobius Capital Partners, care a numit în mod corect scăderea la 20.000 de dolari în acest an, a precizat că Bitcoin „nu este departe” acum de pragul de 10.000 de dolari.
Bitcoin ar putea coborî la 10.000 de dolari. Când va atinge acest prag
Mobius se așteaptă ca Bitcoin să staționeze în jurul nivelului actual de 17.000 de dolari, iar trecerea la 10.000 de dolari ar putea avea loc în 2023.
Investitorul, care și-a făcut un nume la Franklin Templeton Investments, estimează că scăderea Bitcoin provine din creșterea ratelor dobânzilor și din politica monetară generală mai strictă din partea Rezervei Federale a SUA.
„Cu dobânzi mai mari, dorința de a deține sau cumpăra Bitcoin sau alte criptomonede devine mai puțin atractivă, deoarece doar deținerea monedei nu plătește ratele”, a spus Mobius.
„Desigur, au existat o serie de oferte cu rate ale dobânzii de 5% sau mai mari pentru depozitele cripto, dar multe dintre acele companii care oferă astfel de rate au fost parțial distruse (...). Deci, pe măsură ce aceste pierderi cresc, oamenii se tem să mai dețină moneda cripto pentru a câștiga bani din dobândă”, a declarat Mark Mobius.
Celebrul Investitor a mai spus că boom-ul criptomonedelor a fost direct legat de „mașina de imprimare a Fed care funcționează în timp, astfel încât masa monetară în dolari a crescut cu 40% plus în ultimii câțiva ani”.
„Așadar, au fost bani din abundență pentru a specula pe criptomonede”, a adăugat Mobius, transmite CNBC, citat de Adevărul.
„Capacitatea oamenilor de a juca pe piață devine mult mai dificilă”
În ultimii, Banca Federală a SUA a avut rate ale dobânzilor ultra-scăzute și s-a angajat într-o relaxare cantitativă. Această mișcare a fost creditată pentru a contribui la boom-ul în diferite zone ale pieței, cum ar fi acțiunile tehnologice și cripto. Totuși, în 2022, banca centrală și-a înăsprit politica monetară prin creșterea bruscă a ratelor dobânzilor.
„Acum, pe măsură ce Fed retrage banii, capacitatea oamenilor de a juca pe piață devine mult mai dificilă”, a spus Mark Mobius.
Dacă predicția legată de Bitcoin se va adeveri, se anunță câteva luni catastrofale pentru piața criptomonedei, care a pierdut peste 1,3 trilioane de dolari din valoarea sa în acest an.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!