Au rămas resturi din friptura de pui? Nu te grăbi să le arunci! Iată ce poți face cu ele
Risipa de alimente este o problemă serioasă în țara noastră, estimându-se că undeva peste 2 milioane de tone de diferite tipuri de mâncare și alimente ajung la gunoi, în fiecare an! Însă Click! îți propune câteva rețete delicioase la care poți folosi resturile care altfel ar fi ajuns la gunoi!
Cu toții am fost în situația de a rămâne cu mâncare în plus pe cap. Fie că ne-am supraestimat apetitul, sau ne așteptam să avem musafiri care nu au mai venit, sau a intervenit ceva și nu am mai avut timp să mâncăm, este o situație care ni s-a întâmplat fiecăruia. Poate că unii dintre noi ne-am resemnat cu situația și am aruncat resturile, sau poate că ne părea prea rău de efortul și cheltuiala care au intrat în friptura pregătită, așa că am tras de ea până s-a terminat. Însă, există și alte soluții.
Cei de la food-retail.agrointel.ro vin cu propunerea reutilizării puiului prăjit, oferind o serie de rețete ușor de preparat. Ideea este, cu siguranță, una foarte bună, rezolvând, din start, mai multe probleme. Tăiem din cantitatea de alimente care se risipește în România, economisim bani, timp și scăpăm de multe bătăi de cap, în ce privește gătitul.
Rețetele la care putem folosi resturile de pui
Din start, cea mai simplă opțiune o reprezintă orezul cu pui! Având deja carnea pregătită, tot ce rămâne este orezul. Iar dacă vă îngrijorați că nu aveți timp să stați să gătiți pilaf, sau poate, idea nu vă surâde oricum, nici măcar nu este nevoie! Un simplu pachet de orez rapid, peste care puteți pune sos de soia, sau un sos dulce-acrișor, rezolvă totul! Veți avea o masă extrem de rapidă, sățioasă și sănătoasă!
Vreți ceva și mai rapid? Sandvișurile rezolvă problema! Aveți grijă să nu rămână oase prin carnea de pui, apoi cu doar două felii de pâine și ce mai aveți prin frigider, ați rezolvat masa pe ziua de azi!