Cum „salvezi” mâncarea rămasă de la masa de Paște
Așa cum se întâmplă mereu de sărbători, gătim prea mult, din toate. Am avut pe mese și drob cu salată de boeuf, și friptură de miel, ciorbă, ouă roșii, prăjituri. E imposibil să mâncăm totul odată, dar parcă nici să aruncăm nu ne lasă inima. O idee ar fi să refolosim ingredientele rămase în alte preparate. În felul acesta facem și economie, ne bucurăm și de gusturi noi.
Sendvișuri cu friptură de miel
Dacă mergi la serviciu zilele acestea, poți să-ți faci sendvișuri cu felii subțiri de friptură și salată verde. Ori îți poți prepara rapid un wrap ce te poate duce cu gândul la vacanțele de vară în Grecia. Îți trebuie o tortilla, în care pui bucățele de friptură de miel, salată verde, roșii cherru, ceapă verde, brânză feta și sos tzatziki. Un deliciu!
Paste sau salate cu de toate
Carnea mai poate fi adăugată în salate proaspete, cu ceapă verde, ridichi, roșii, salată verde și ardei gras. Sau poate fi preparată cu paste și sos roșu. Ambele variante sunt sănătoase, gustoase și ușor de preparat.
Omletă cu legume
Ai cumpărat de la piață prea mult usturoi verde, ceapă verde și ardei gras? Toacă-le mărut, călește-le în puțin ulei, apoi toarnă ouă bătute cu brânză sau cu cașcaval ras. E o variantă perfectă de mic dejun.
Pizza din mezelurile rămase
Platourile de mezeluri și brânzeturi pe care le-ați servit cu rudele la masa de Paște au rămas neterminate și zac prin frigider? Le poți folosi la o delicioasă pizza. Mai trebuie să faci doar aluatul sau îl poți lua gata făcut, din supermarket. Este o idee de cină gustoasă, rapidă și pe gustul copiilor.
Ce faci cu ouăle roșii
Le-ai fiert, le-ai înroșit, acum trebuie să le mănânci. Le poți adăuga în salate, în sendvișuri, sau poți face din ele o pastă tartinabilă, mixând în blender ouă fierte, ardei gras, ceapă verde, maioneză, un pic de sos iute și orice altceva îți place.
Crutoane din pâine
Taie pâinea în cubulețe, pune-le într-o tavă, stropește-le cu mirodenii și cu ulei de măsline, apoi dă totul la cuptor, pentru 10 minute. Crutoanele sunt gata când prind o nuanță aurie. Le poți folosi la salate sau la supe-creme.
Cozonacul, transformat într-un alt desert
La fel ca pâinea, cozonacul se usucă. Dar nu îl arunca! Poți să-l tai felii, să le însiropezi, apoi să le pui într-o formă potrivită, în straturi, cu fructe și cremă de vanilie între ele. Poți face și o budincă de cozonac: feliile se pun într-o tavă unsă cu unt, peste ele se toarnă un amestec de lapte, ouă, zahăr, scorțișoară și stafide, apoi se bagă la cuptor pentru 30 de minute.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.