Cum „salvezi” mâncarea rămasă de la masa de Paște

Așa cum se întâmplă mereu de sărbători, gătim prea mult, din toate. Am avut pe mese și drob cu salată de boeuf, și friptură de miel, ciorbă, ouă roșii, prăjituri. E imposibil să mâncăm totul odată, dar parcă nici să aruncăm nu ne lasă inima. O idee ar fi să refolosim ingredientele rămase în alte preparate. În felul acesta facem și economie, ne bucurăm și de gusturi noi.

Refolosește ingredientele și integrează-le în rețete noi!
Refolosește ingredientele și integrează-le în rețete noi!

Sendvișuri cu friptură de miel

Dacă mergi la serviciu zilele acestea, poți să-ți faci sendvișuri cu felii subțiri de friptură și salată verde. Ori îți poți prepara rapid un wrap ce te poate duce cu gândul la vacanțele de vară în Grecia. Îți trebuie o tortilla, în care pui bucățele de friptură de miel, salată verde, roșii cherru, ceapă verde, brânză feta și sos tzatziki. Un deliciu!

Sendviș cu legume și carne de miel
Sendviș cu legume și carne de miel

Paste sau salate cu de toate

Carnea mai poate fi adăugată în salate proaspete, cu ceapă verde, ridichi, roșii, salată verde și ardei gras. Sau poate fi preparată cu paste și sos roșu. Ambele variante sunt sănătoase, gustoase și ușor de preparat.

Omletă cu legume

Omletă cu legume
Omletă cu legume

Ai cumpărat de la piață prea mult usturoi verde, ceapă verde și ardei gras? Toacă-le mărut, călește-le în puțin ulei, apoi toarnă ouă bătute cu brânză sau cu cașcaval ras. E o variantă perfectă de mic dejun.

Pizza din mezelurile rămase

Cine ar putea refuza o delicioasă pizza făcută în casă?!
Cine ar putea refuza o delicioasă pizza făcută în casă?!

Platourile de mezeluri și brânzeturi pe care le-ați servit cu rudele la masa de Paște au rămas neterminate și zac prin frigider? Le poți folosi la o delicioasă pizza. Mai trebuie să faci doar aluatul sau îl poți lua gata făcut, din supermarket. Este o idee de cină gustoasă, rapidă și pe gustul copiilor.

Ce faci cu ouăle roșii

Poți folosi ouăle fierte la salate, sendvișuri sau în diverse alte rețete
Poți folosi ouăle fierte la salate, sendvișuri sau în diverse alte rețete

Le-ai fiert, le-ai înroșit, acum trebuie să le mănânci. Le poți adăuga în salate, în sendvișuri, sau poți face din ele o pastă tartinabilă, mixând în blender ouă fierte, ardei gras, ceapă verde, maioneză, un pic de sos iute și orice altceva îți place.

Crutoane din pâine

Taie pâinea în cubulețe, pune-le într-o tavă, stropește-le cu mirodenii și cu ulei de măsline, apoi dă totul la cuptor, pentru 10 minute. Crutoanele sunt gata când prind o nuanță aurie. Le poți folosi la salate sau la supe-creme.

Crutoane
Crutoane

Cozonacul, transformat într-un alt desert

La fel ca pâinea, cozonacul se usucă. Dar nu îl arunca! Poți să-l tai felii, să le însiropezi, apoi să le pui într-o formă potrivită, în straturi, cu fructe și cremă de vanilie între ele. Poți face și o budincă de cozonac: feliile se pun într-o tavă unsă cu unt, peste ele se toarnă un amestec de lapte, ouă, zahăr, scorțișoară și stafide, apoi se bagă la cuptor pentru 30 de minute.

budinca de cozonac shutterstock 1938111094 jpg

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net