Detoxifierea după Paște: Ce să mâncați timp de 10 zile

Coznac, miel, pască și ouă – toate au fost, cu siguranță, pe masa festivă de Paște. Cum toate sunt absolute delicioase și nimeni nu s-a putut abține de la ele, este timpul să-i dați organismului o pauză. 

detoxifiere ficat  jpeg

Cum viața și-a reluat cursul obișnuit, trebuie să vă ajutați și organismul să-și revină după ce s-a răsfățat cu atâtea bunătăți. Și, dacă ați mai ținut și post, indicat este să ascultați de sfaturile dr. Ruxandra Constantin, medic de familie cu competențe în apifitoterapie.

„În primul rând, trebuie să punem în repaos sistemul digestiv, pe care l-am biciuit cu atâtea proteine, grăsime, dulciuri concentrate. De la post am trecut la supraabundență și organismul s-a resimțit. Sfatul meu este să faceți o minidetoxifiere de 7-10 zile după sărbători. Să îmbunătățim digestia, să lăsăm puțin timp ficatului și sistemului digestiv să-și revină și să detoxifiem puțin întregul organism.”, a spus dr. Ruxandra Constantin într-o emisiune radio.

Ce să mâncați timp de 10 zile

Astfel, ar trebui să renunțați timp de o săptămână sau chiar două la proteina și grăsimea animală. Cât încă mai sunt verdețurile pe piață, profitați și mâncați doar supe și ciorbe de legume, care sunt foarte bune și pentru hidratarea organismului.

Mergem și pe salate asortate, colorate. Fiecare culoare are o influență benefică asupra organismului. Apoi, mai sunt și cruciferele – foarte bune și bogate în antioxidanți și fibre – broccoli sau conopida fierte scurt la aburi sau chiar crude. Salata verde cu roșii, castraveți, ceapă și usturoi verde, toate stropite cu ulei de măsline, ulei din sâmburi de struguri sau de cânepă. Adăugați și suc de lămâie, este și un bun detoxifiant.”, mai explică specialistul.

Și sucurile naturale proaspete sunt recomandate. Sucul de morcovi în combinație cu țelină și cu sfeclă roșie este extrem de eficient pentru revenirea organismului. De asemenea, și sucul de pătrunjel este foarte bun, 150-200 ml pe zi fiind cantitatea ideală, timp de o săptămână.

Ceaiul verde, bun și pentru slăbit 

Ceaiurile ne ajută foarte mult pentru detoxifiere, dar și pentru slăbit, mai ales pentru colăceii de pe burtă. Recomand ceaiul verde care dizolvă grăsimea abdominală, hidratează și detoxifică în același timp. Puteți consuma 2-3 căni pe zi până în orele 16.00-17.00, timp de două –trei săptămâni. De asemnea, iaurturile sunt excelente, dar în această ordine: kefir, sana, iaurt. Acestea vă refac flora intestinală, adică piatra de temelie a imunității organismului.”, subliniază dr. Constantin.  

Totuși, nu uitați și de hidratare: apă, apă cu lămâie, apă minerală din când în când, limonade, citronade la care puteți adăuga puțin ghimbir ras sau mentă, în funcție de preferințe.

Dacă țineți cont de aceste sfaturi și mai faceți și mișcare, la sală sau în aer liber, organismul își va reveni și va putea face față următoarelor proocări.    

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net