Adina Buzatu, adepta vieții sănătoase: "Pot mânca salată dimineaţa, la prânz şi seara"

11 bucatarie 1  6col  jpeg

Are 42 de ani, dar arată mai bine decât multe adolescente. Adina Buzatu parcă a înflorit în ultimii 2-3 ani, iar secretul stă într-un stil de viaţă extrem de sănătos. Chiar dacă nu găteşte în casă şi are un program destul de haotic, compensează prin sport şi printr-o alimentaţie bazată pe salate.

„Plec de acasă dimineaţa şi mă mai întorc seara târziu. Sunt 12 ore pe drumuri. În aceste condiţii, e dificil să mănânc dintr-un singur loc sau să urmez un program stric de masă, cu ore fixe. Visul meu e să reuşesc să mănânc la ore fixe, din păcate acum, fiind atât de aglomerată, nu se poate. Va trebui să mă organizez mai bine. Ce fac în schimb e să mănânc cât mai sănătos, cât mai curat posibil, alimente cât mai puţin procesate, multe raw vegane”, spune Adina Buzatu. Astfel, nu se atinge de prăjeli, de fast-food, de sucuri din comerţ, pâine foarte rar, nu bea alcool şi evită dulciurile cu zahăr. Când îi e poftă de ceva bun, alege un dulce raw-vegan. Cel puţin o dată pe an face o cură de detoxifiere a organismului. Iar sportul e la ordinea zilei. „Fac în fiecare zi o oră de sport, fie că e aerobic, fie aqua gym sau pilates. Alternez, aşa cum alternez şi mâncarea. Caut să fie variată, echilibrată. Nu duc la extremă această aplecare spre alimentaţia sănătoasă. Recunosc că sunt o fire gurmandă şi nu mă abţin chiar de la tot. Nu trăiesc cu apă plată şi lămâie şi nu ţin vreun regim strict. Dar atunci când apare un exces, ziua următoare renunţ la pofte. Sunt aşa de 2-3 ani, iar efectele se văd. Nu neapărat pe cântar, dar mă simt mai suplă, carnea stă altfel pe mine, am multă energie şi mă simt excelent”, spune stilista. 

image

Dieta ei dintr-o zi

Salatele sunt de bază pentru Adina Buzatu. Poate să le mănânce dimineaţa, la prânz şi seara. „Azi, spre exemplu, mi-am început ziua cu o salată. La prânz de obicei mănânc salată cu vită sau un peşte la grătar sau, câteodată, îmi iau o ciorbă. Niciodată nu mănânc 5 feluri la aceeaşi masă, nu amestec, nu combin. Seara îmi iau tot o salată cu fructe de mare sau cu brânză de capră, quinoa, nuci, avocado... Salata nu înseamnă doar roşii şi castraveţi, ci o varietate nesfârşită de combinaţii între legume, fructe, seminţe, cereale şi surse de proteine. Pentru mine, e o masă sănătoasă şi completă”, explică Adina.  Cum toate mesele şi le ia în oraş, a ajuns să cunoască restaurantele cu cele mai bune salate, ştie unde să comande sau unde să se oprească în drumurile ei. „Azi la prânz mă opresc la Dada Restaurant din zona Iancului. Îmi place de acolo salata cu creveţi şi avocado”, ne-a anunţat Adina, invitându-ne şi pe noi.

Nu are mâncare în casă

Acasă, Adina Buzatu ajunge doar să se odihnească. Nu găteşte şi nu ţine mâncare în frigider. Poate doar nişte mezeluri cu 100% carne sau un caşcaval cu trufe din care îşi taie câteva feliuţe dacă i se face foame. „Nu apuc să mănânc acasă pentru că plec devreme şi mă întorc târziu. Inclusiv zilele de weekend la mine sunt aglomerate şi de obicei le petrec în mall, la magazin. Singura problemă e că am mulţi prieteni care îmi trimit tot felul de bunătăţi. Spre exemplu, acum am în casă dulciuri din Ucraina, care sunt excepţionale. Încerc să le evit, dar din când în când, când mă lovesc de ele, mă tentează”, mai spune cunoscuta stilistă.

Salată cu avocado şi creveţi

Poţi să ai o masă completă, săţioasă şi gustoasă cu doar „o salată”. Adina Buzatu a mâncat la prânz un amestec de rucola, salată creaţă şi spanac, cu avocado şi creveţi la grătar, asezonate cu ulei de măsline şi sos de mango.

image
Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
mara banica
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
ramona badescu jpeg
298015884 1125655851365273 4432206088872510997 n jpg
Screenshot (159) png
olivia newton john matt lattanzi webp