#Casa Regală a Marii Britanii

Ce mănâncă Regina Camilla și Regele Charles în fiecare zi. Ce aliment nu lipsește din dieta monarhului

6 octombrie 2024 12:25   Stil de viață

Regina Camilla și Regele Charles acordă o mare atenție asupra alimentației lor și sunt extrem de stricți în privința a ceea ce consumă, în special la micul dejun. De exemplu, în sezonul rece, ea optează pentru o masă simplă și sănătoasă. 

Ce mănâncă Regina Camilla la micul dejun în sezonul rece

Chiar dacă la evenimentele regale vedem o mulțime de preparate fastuoase, pregătite de cei mai buni bucătari, în realitate, Regina Camilla preferă mâncărurile simple, mai ales la micul dejun. Fiul ei, Tom Parker Bowles a dezvăluit că aceasta consumă la micul dejun un bol cu terci de ovăz și puțină miere.

„Asta este ceea ce mănâncă mama mea iarna. Terci de ovăz cu propria miere, deoarece are albine. Este doar un terci bun, de modă veche, făcut cu lapte și smântână și puțină miere”, spune Tom Parker Bowles, potrivit Okmagazine.

În cartea sa de bucate, intitulată „Cooking and the Crown”, Bowles detaliază istoria mâncării din familia regală, începând din 1837 și până în prezent. Acesta susține că Regina Victoria mânca două feluri de supă la petrecerile regale, iar apoi urma peștele și o porție de carne prăjită.

Ulterior, se servea un alt tip de carne prăjită, respectiv o pasăre mai mică cu o garnitură de legume. În prezent, dietele Regelui Charles și ale Camillei sunt mult mai simple, aproape la fel ca cele adoptate de Regina Elisabeta, care nu era deloc o fire gurmandă.

„Ea era la fel de fericită cu o prăjitură cu somon, un curry ușor sau ouă amestecate pe pâine prăjită”, spune Bowles.

Regele Charles mănâncă doar o jumătate de avocado la prânz

Regele Charles a început recent să mănânce prânzul, deoarece în trecut sărea peste această masă. Monarhul în vârstă de 75 de ani spunea că nu a avut suficient timp pentru a-și permite un asemenea „lux”. Acum, la ordinul soției, consilierilor și doctorilor, acesta a început să mănânce în mijlocul zilei pentru a-și menține sănătatea.

Cu toate acestea, Regele Charles care se recuperează de cancer, alege să consume doar alimente extrem de sănătoase. Ceea ce a uimit pe toată lumea este că soțul Reginei Camilla mănâncă doar o jumătate de avocado la prânz.

„Cu o oarecare reticență, acum are ceva de mâncare la prânz – o gustare, într-adevăr. Acum mănâncă jumătate de avocado pentru a-l susține toată ziua. Este important, mai ales dacă ai o boală”, spune o sursă a familiei regale, potrivit DailyMail.

Mai multe