5 greșeli pe care le faci atunci când pregătești carnea de miel. Un celebru chef a dezvăluit secretele pentru cea mai bună friptură cu care îți vei impresiona musafirii

3 mai 2024 10:23   Rețete

Gospodinele din România deja se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru copiasa masă de Paște. De la drob, pască, ouă roșii, până la vestita carne de miel gătită la cuptor. Ei bine, există câteva greșeli pe care acestea le fac și nu reușesc să obțină un preparat de miel gătit ca la carte. 

Cunoscutul bucătar Alexandru Sautner a explicat prin intermediul unui videoclip postat în social media care sunt cele cinci greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac atunci când gătesc carnea de miel. Aceste sfaturi sunt de mare ajutor pentru persoanele care vor să impresioneze musafirii și membrii familiei cu preparate absolut delicioase.

Greșelile pe care le faci când gătești carnea de miel 

Înainte de toate, bucătarul a menționat un aspect important: carnea de miel nu se spală. Ulterior, acesta a amintit și de mirodeniile în exces și temperatura la care este gătită mâncarea. 

„Cinci greșeli când pregătești carnea de miel: în primul rând, carnea de miel nu se spală. Se curăță cu ceva textil pe dinafară, iar înăuntru cu hârtie și oțet. Pentru mine, carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, nici prea multe mirodenii, nici prea multe arome, pentru că atunci nu se mai înțelege absolut nimic. La mine este simplu: usturoi, foaie de dafin, rozmarin, cimbrișor, vin alb, vin roșu. 

După ce o scoatem din frigider, iarăși o mare greșeală: imediat se pune în tavă, se bagă la cuptor - nu. Carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei, deci undeva pe la vreo 22-23 de grade, cât avem ambient. 

Temperatura este prea mare; poate nu știu, din dorința noastră de a găti mai repede, ne e foame, știți cum este când vine Paștele, de-abia așteptăm să mâncăm, îi dăm temperatura prea mare. Atunci riscăm carnea să se ardă pe deasupra și să rămână crudă pe dinăuntru. O scoatem din cuptor și de-abia așteptăm să o tăiem, că ne e foame sau ne e poftă, și o tăiem prea repede. Nu, carnea trebuie să o lăsăm să se odihnească cel puțin 15-20 de minute, să rămână suculentă. Și numai după aceea ne apucăm să o tăiem”, a explicat Alexandru Sautner, bucătar de meserie, prin intermediul unui clip video postat pe TikTok. 

Mai multe