Ce poți să faci cu sâmburii de la pepene. Când vei afla asta, nu-i vei mai arunca niciodată
Indiferent dacă ne numărăm printre cei care evităm cu strictețe sâmburii dintr-o felie de pepene, sau îi mâncăm fără să dăm prea mare atenție acestui lucru, un lucru rămâne același: niciunii dintre noi nu ne gândim să folosim sâmburii pepenilor ca ingredient într-o rețetă! Ei bine, se pare că acest lucru este o greșeală, deoarece aceste semințe pot fi extrem de gustoase și sănătoase, atunci când le gătim!
Atunci când vine vorba despre modul în care consumăm o felie de pepene, există doar 2 categorii de oameni: cei care evită, cu orice chip, să înghită măcar și o singură sămânță, ori cei care nu au vreo problemă dacă mănâncă și câțiva sâmburi, din când în când. Indiferent de categoria din care facem parte, un lucur este același: nimeni nu se gândește că sâmburii pepenelui pot fi un ingredient delicios!
Ei bine, potrivit celor de la santeplusmag.com, există câteva rețete pentru care semințele de pepene sunt un ingredient perfect!
Cum putem folosi semințele de pepene în bucătărie
Există câteva rețete perfecte pentru sâmburii de pepene!
Orez cu sâmburi de pepene
Tot ce trebuie să faceți este să prăjiți sâmburii într-o tigaie, alături de ardei iuți, apoi să puneți totul într-un castron, în care să adăugați sare și zahăr. Pisați până când totul devine o pudră, apoi, tot la tigaie, pregătiți semințe de muștar, curry, iar, dacă vreți, alune, până când prind o culoare mai închisă. Puneți acest amestec pe orez, alături de pudra obținută mai devreme și amestecați bine!
Salată cu sâmburi de pepene
O rețetă ceva mai simplă, pe care o puteți face din ce ingrediente doriți. Indiferent de tipul de salată pe care îl pregătiți, la final adăugați câteva semințe de pepene la grătar, pentru ca salata voastră să devină și mai sănătoasă!
Ceai de semințe de pepene
Poate că sună ceva mai bizar, dar așa ceva există! Tot ce trebuie să faceți este să puneți cam 15 semințe de pepene în blender, până când devin o pudră. Fierbeți această pudră într-un litru de apă, cam un sfert de oră. Apoi, stingeți focul, puneți un capac peste acest ceai și lăsați băutura să se „odihnească” o oră, până când o serviți.