Ce să pui în salata de boeuf ca să fie mai puțin grețoasă. Trucuri pentru a ieși cu adevărat gustoasă
Orice gospodină talentată știe câteva trucuri pentru salată de boeuf și fiecare are rețeta ei. În plus, este de obicei preparată în cantități mari pentru o întreagă petrecere, cu ocazii precum Ajunul Crăciunului sau Revelionului. Și cum suntem în perioada sărbătorilor, iată câteva sfaturi și trucuri pentru salata de boeuf, pornind de la rețeta originală, pentru a ieși cu adevărat gustoasă!
Multe gospodine știu că rețeta originală pentru salata de boeuf constă, de fapt, în carne de vită bine fiartă, scursă și tăiată cubulețe. Mai degrabă, se folosea carne de vițel foarte fragedă. Cu toate acestea, noi folosim pui sau curcan în loc de vită. Dar nu uitați că aroma cărnii de vită sau de vițel se potrivește cel mai bine cu sosul acrișor, cu oțetul și cu ingredientele picante din această salată.
De asemenea, atunci când preparați salata de boeuf, evitați cartofii albi și făinoși. Aceștia devin prea moi și se zdobesc ușor atunci când sunt fierți. Cartofii roșii își păstrează mai bine textura atunci când sunt bine fierți. De asemenea, sunt mai ușor de tăiat în cuburi și de amestecat cu alte legume. Nu uitați să fierbeți cartofii în coajă!
Trucuri ca să îți iasă salata de boeuf delicioasă
Mulți români au moștenit rețeta de salată de boeuf cu mazăre. Cu toate acestea, mazărea nu face parte din rețeta originală și nici nu este una dintre preferatele cunoscătorilor și bucătarilor. Mazărea are o aromă unică și poate schimba complet gustul unei salate. Legumele rădăcinoase precum morcovii, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel sunt cele mai potrivite. Morcovii oferă o aromă dulce și delicată, în timp ce celelalte două legume o aromă ușor parfumată, care se îmbină cu gustul cărnii de vițel.
În general, legumele folosite, cartofii, morcovii și păstârnacul, trebuie să fie scurse de apă bine după fierbere. Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru salata de boeuf. La salată se adaugă și castraveți murați, tăiați cubulețe. Și aceltia trebuie să fie scurși bine într-o strecurătoare. Este important ca toate legumele să fie bine scurse, altfel maioneza se va înmuia și salata va avea un gust neplăcut.
Pentru o salată de boeuf foarte gustoasă, folosiți pulpă sau rasol de vițel. Fierbe carnea bine cu diverse condimente: câteva boabe de piper, 2 foi de dafin și rozmarin. Astfel, carnea va avea un gust mult mai bun și va fi pe placul tuturor. În plus, pentru a nu fi grețoasă, puteți adăuga zeamă de lămâie, mai multe murături, măr sau muștar.