Ce trebuie să pui în ciorba de cartofi cu afumătură ca să iasă ca la restaurant. Secretul împărtășit de Chef Florin Dumitrescu

9 noiembrie 2023 9:23   Rețete
Ultima actualizare:

Chef Florin Dumitrescu, cunoscut pentru pasiunea sa pentru gastronomie, împărtășește secretul unei ciorbe de cartofi ca la restaurant, dezvăluind cum să-i dea gustul autentic și să-i aducă un plus de savoare.

Ingrediente necesare pentru ciorba de cartofi cu afumătură:

- Carne de porc afumată (costiță, kaizer, ciolan sau piept de porc) - 500 g
- Cartofi - 4 bucăți, tăiați cuburi
- Morcovi - 2 bucăți, tăiați rondele
- Țelină - 1 rădăcină, tăiată cubulețe
- Păstârnac - 1 bucățică, tăiată cubulețe
- Ceapă - 1 bucată mare, tocată mărunt
- Tarhon murat - 2-3 linguri (sau tarhon proaspăt/uscat, în funcție de preferințe)
- Leuștean proaspăt - o mână, tocat mărunt
- Smântână - pentru servire
- Sare și piper - după gust
- Apă - aproximativ 2 litri

Cum se prepară

Începe prin a pune carnea de porc afumată la fiert într-o oală cu apă, până când aceasta este bine făcută și a eliberat toate aromele sale. După ce carnea a fiert, scoate-o din oală, taie-o bucăți mai mici și pune-o deoparte.

În aceeași oală în care a fiert carnea, adaugă cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul. Lasă legumele să fiarbă până când acestea sunt moi și bine pătrunse.

Într-o tigaie separată, călește ceapa într-o lingură de ulei, până când aceasta devine aurie și sticloasă. Adaugă ceapa călită în oala cu legume fierte

Acum este momentul să adaugi tarhonul murat sau tarhonul proaspăt/uscat, în funcție de alegerea ta. Tarhonul va da ciorbei un gust specific și autentic, iar cantitatea se ajustează după preferințe, deoarece aceasta are o aromă puternică.

Lasă ciorba să fiarbă încă 10-15 minute, pentru a se amesteca aromele și pentru a se îmbogăți gustul.

La final, adaugă leușteanul proaspăt tocat și condimentează cu sare și piper, după gust. Servește ciorba de cartofi cu afumătură fierbinte, adăugând o lingură de smântână în fiecare bol înainte de a servi. Smântâna va aduce o textură cremoasă și un gust delicios ciorbei tale.

Astfel, cu ajutorul acestui secret oferit de chef Florin Dumitrescu, vei reuși să pregătești o ciorbă de cartofi cu afumătură ca la restaurant, apreciată de toată familia. Poftă bună!

Mai multe