Chef Sorin Bontea, secretul celei mai bune tocănițe. La ce truc apelează de fiecare dată când o prepară

10 ianuarie 2024 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Cu siguranță că atunci când vorbim despre rețete iubite de către români, vom pomeni destul de rapid și de tocăniță! Iar dacă doriți să vă ridicați mâncarea la un alt nivel, atunci cu siguranță nu puteți ignora sfaturile oferite de Chef Sorin Bontea, pentru o tocăniță de vis!

De multe ori, din păcate, atunci când o rețetă este foarte delicioasă, ea vine cu dezavantajul că este și foarte dificil de preparat.

La polul opus, rețetele simple nu ne vor mulțumi întotdeauna, fie datorită gustului prea banal, ori a faptului că nu sunt sățioase. Ei bine, tocănița îmbină ce este mai bun în ambele variante: o mâncare gustoasă, foarte ușor de pregătit!

Iar fostul jurat de la „Chefi la Cuțite”, îndrăgitul maestru bucătar Sorin Bontea, are un truc ingenios care nu doar că ne va asigura o tocăniță delicioasă, dar va putea fi folosit la orice altă mâncare cu sos!

Secretul lui Sorin Bontea pentru o tocăniță de pui delicioasă

Mai precis, Sorin Bontea folosește doar aceste ingrediente pentru tocănița sa de pui: 6 – 8 cepe mari, pulpe de pui (dezosate), câteva foi de dafin, piper boabe, cuburi de roșii, mărar, cimbru uscat, sare, ulei și puțină făină.

Pentru a pregăti tocănița, trebuie să dăm puiul prin făină și să îl rumenimîn ulei. Carnea nu trebuie gătită complet deoarece va și fierbe, alături de celelalte ingrediente. Iar secretul lui Chef Sorin Bontea este datul puiului prin făină, înainte de prăjire! Acest pas ignorat de mulți români va asigura un sos dens și gustos, la final!

După ce scoatem puiul din tigaie, în același ulei vom pune ceapa, până devine translucidă. Apoi, pulpele de pui și ceapa se pun în cratiță, unde vom adăuga îndeajuns de multă apă încât să acopere puiul. Apoi vom adăuga și foile de dafin, piperul, cimbrul sarea, cât și celelalte ingrediente!

La final vom avea o mâncare delicioasă, pe care vom avea grijă să o pregătim de fiecare dată când avem ocazia!

Mai multe