Ciorbă țărănească de pasăre, rețetă din anul 1955. Ce se punea în preparat cu sfințenie, pentru a ieși gras, gustos și aromat

17 septembrie 2024 15:34   Rețete

Atunci când ne dorim o mâncare delicioasă și sănătoasă, făcută în propria noastră bucătărie, o alegere foarte bună la care vom apela de cele mai multe ori este ciorba. Iar dacă ne dorim să pregătim o ciorbă specială, de care nu ne vom mai sătura la nicio masă, putem apela la cea țărănească, de pasăre.

Ciorba este, în general, un preparat extrem de simplu de pregătit, indiferent de tipul de ciorbă pe care îl facem. Iar cea țărănească, de pasăre, este o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura, odată ce o încercăm!

Iar partea cea mai bună este că nu ne vor fi necesare decât câteva ingrediente simple, foarte ușor de găsit la magazinele din jurul nostru! În plus, această ciorbă de pasăre este și foarte simplu de pregătit, așa că ne va fi ușor să o facem chiar dacă nu avem prea multă experiență în bucătărie.

Ce ingrediente ne vor fi necesare

Mai precis, tot ce trebuie să avem la îndemână sunt 600 de grame de carne de pasăre, trei morcovi, două bucăți de păstârnac, două cepe, 5 cartofi, un dovlecel, doi ardei grași, cât și două linguri de bulion, potrivit unei rețete din 1955, din „Îndrumătorul bucătarului și cofetarului”.

De asemenea, vom mai avea nevoie și de 5 roșii, cam 500 ml de zeamă de varză (desigur, putem folosi și borș), o legătură de mărar, una de pătrunjel, cât și o legătură de leuștean. Iar, în final, vom mai avea nevoie și de niște sare, după gust.

Cum vom pregăti ciorba tradițională de pasăre

Primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când pregătim această ciorbă este să spălăm bine carnea de pasăre. Aceasta va fi tăiată, dacă este nevoie, iar apoi pusă la fiert. Desigur, nu trebuie să uităm să luăm spuma, pe măsură ce carnea fierbe.

Mai departe, vom tăia cât mai mărunt morcovii, păstârnacul, ceapa, dovlecelul, cartofii, cât și ardeii, iar apoi vom pune totul la fiert, alături de carne. Odată ce totul a fiert, vom adăuga și bulionul, cât și roșiile, care trebuiesc tăiate în cubulețe. În plus, acum vom adăuga și borșul, iar apoi mai lăsăm totul la fiert.

Odată ce mâncarea este aproape gata, vom adăuga verdețurile, cât și îndeajuns de multă sare. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Mai multe