Cu ce legume putem înlocui carnea? Cresc în orice grădină și sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale

10 noiembrie 2024 16:00   Rețete

Indiferent dacă suntem vegetarieni, vegani, sau doar am început o dietă ceva mai strictă, cu toții vom avea perioade în care vom dori să evităm consumul de carne. Iar în astfel de situații devine foarte important să știm precis ce fel de legume pot înlocui perfect carnea!

Mulți dintre noi ne temem de faptul că renunțarea la carne ar însemna și renunțarea la nenumărate rețete emblematice pe care le savurăm din copilărie, dar care nu ar putea fi făcute fără carne. Însă, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel! Există nenumărate legume pe care le putem folosi pentru a înlocui carnea în rețete, iar gustul și textura mâncării nu se vor schimba foarte mult!

Desigur, poate că cea mai la îndemână opțiune este cea care deja se găsește pregătită în magazine! Există nenumărate produse din soia, sau proteină de mazăre, pe rafturile magazinelor din țară! Astfel, chiar dacă renunțăm la carne, tot vom putea savura preparate precun burgerii, crenvurștii, sau chiftelele!

Legumele care pot înlocui eficient carnea

Dar, pe lângă aceste produse, mai avem la dispoziție și alte soluții, atunci când ne dorim să scăpăm de carne! Mai precis, ciupercile pot fi cele mai potrivite, deoarece nu doar că au un nivel ridicat de vitamina D, dar au și o textură similară cu a cărnii!

Poate că vom fi surprinși de acest lucru, dar putem pregăti foarte ușor sarmale și burgeri, folosindu-ne de ciuperci. Iar atunci când gătim sortimentul pleurotus la tigaie, vom avea o mâncare foarte similară cu o friptură!

Sfecla poate fi un înlocuitor bun al cărnii

O altă variantă utilă pe care o avem la îndemână este sfecla roșie! Ea conține antioxidanți, magneziu, cupru, cât și nenumărate vitamine. Sfecla poate fi ingredientul perfect pentru burgeri vegetali, ori chifteluțe! Iar deși această variantă nu are o textură foarte asemănătoare cu cea a cărnii, și vânăta este o opțiune foarte sănătoasă!

Desigur, pe lângă acestea, mai există și alte opțiuni! Conopida poate fi perfectă în loc de carne, mai ales datorită faptului că ea poate fi prăjituă ușor, sau pusă la cuptor. Așa că, dacă ne dorim să scăpăm de carne, fie permanent, fie numai temporar, avem la dispoziție nenumărate variante prin care o putem înlocui!

Mai multe