Cum pregătim cel mai delicios desert de săbători? Rețeta tradițională de baclava ne va da pe spate
Este un desert delicios, pe care foarte mulți români îl pun pe masa de sărbători, fie de Crăciun, sau de Anul Nou! Este vorba despre faimoasa baclava turcească, un preparat care deja este tradițional și pentru noi și care se poate face foarte ușor!
Este o rețetă simplă, delicioasă și de care nu ne vom mai sătura! Baclavaua se face foarte ușor, iar singurele ingrediente necesare sunt foarte simple, ieftine și se găsesc oriunde!
Pentru a face un desert delicios, care să ne amintească de gusturile copilăriei, tot ce trrebuie să facem este să urmăm acești pași simpli!
Cum pregătim acasă o baclava delicioasă
Practic, pentru a pregăti acest desert delicios nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! Este vorba, desigur, despre aproximativ 700 de grame de nuci, un pachet de foi de plăcintă, 100 ml de ulei, dar și 200 de grame de unt cât mai gras. Acestea sunt ingredientele pentru plat, în timp ce pentru sirop, ne mai trebuie puține produse!
Este vorba despre scorțișoară, două plicuri de zahăr vanilat, cam 400 de grame de zahăr obișnuit, 400 ml de apă, zeamă de la o jumătate de lămâie, patru linguri de miele, dar și câteva felii de lămâie. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!
Baclavaua se prepară foarte ușor
Cel mai simplu atunci când facem baclava este să începem cu siropul! Astfel, vom pune apa la fiert împreună cu zahăr, feliile de lămâie, și scorțișoară. Trebuie să amestecăm bine, până când zahărul se dizolvă, apoi vom turna mierea, zeama de lămâie, mai amestecăm puțin, iar apoi stingem focul!
Mai departe, trebuie să mărunțim cât mai bine jumătate din cantitatea de nucă, în timp ce restul trebuie tăiat în bucăți puțin mai mari. Foile de plăcintă trebuie împărțite în trei grupuri, iar fiecare dintre ele trebuie unse cu unt, sau cu ulei.
Prima treime de foi se pune în tavă, iar pestea ea punem și jumătate din cantitatea de nuci. Acum vom pune cea de-a doua treime de foi, iar nucă, iar, la final, ultimul strat de foi de plăcintă.
Acum, baclavaua trrebuie unsă și tăiată, fie în triunghiuri, fie în pătrățele. Ea trebuie pusă la cuptor, la 175 de grade, vreme de 40 – 50 de minute. Când o scoatem, trebuie însiropată imediat. La final, vom avea un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura!