Ingredientul secret pentru o salată la fel ca cea din Grecia! Mulți români ignoră acest sfat

2 august 2024 20:14   Rețete

Ați revenit din vacanță și deja vă este dor de gusturile din Grecia? Ei bine, gospodinele iscusite din țara noastră ne spun exact care este ingredientul special pe care nu trebuie să îl uităm, dacă ne dorim ca salata noastră grecească să aibă exact același gust ca cea din Grecia!

Pare o rețetă destul de simplă și, la urma urmei, așa și este. Cu toate acestea, chiar și cele mai banale preparate au secretele lor, iar dacă ne dorim ca salata noastră grecească să guste la fel ca cea de care ne-am bucurat în timpul concediului, trebuie să nu uităm de acest ingredient special!

Cunoscută ca „horiatiki”, această salată are un gust special, datorită varietății de legume pe care o conține. Iar cum în această salată avem și brânză, alături de ulei de măsline, ea este alegerea perfectă pe timp de vară, în orice moment al zilei!

Ce ingrediente ne trebuie pentru o salată perfectă

Pentru a pregăti această salată delicioasă și răcoritoare, trebuie să avem la îndemână ingredientele ei tradiționale! Mai precis, este vorba despre roșii proaspete, castraveți, ceapă roșie, ardei verde, măsline kalamata, brânză feta, iar nu în ultimul rând, oregano. Dacă vrem, putem adăuga și capere, cât și frunze de salată verde.

Iar ingredientul cel mai important din această listă, pe care cei mai mulți dintre noi îl ignorăm este brânza feta! Acest sortiment de brânză schimbă complet gustul salatei, iar creierul nostru îl percepe ca fiind mai sățios!

Brânza feta este ingredientul secret din salata grecească

Pe lângă gustul delicios al acestui sortiment de brânză, feta este și foarte sănătoasă! Ea conține calciu, fosfor, proteine, sodiu, sodiu, cât și vitamina B2. În plus, această brânză are și un conținut foarte scăzut de carbohidrați, deoarece nu conține decât foarte puțin zahăr, ori fibre.

Astfel, atunci când pregătim salată grecească nu trebuie să uităm să folosim brânză feta! Salata noastră va fi mai delicioasă ca oricând, iar gustul va fi la fel precum cel din Grecia.

Mai multe