Reteța delicioasă care te va face cel mai popular bucătar din familia ta. Cum poți să prepari cel mai gustos tort de clătite
Tortul de clătite este o rețetă delicioasă, la care cu siguranță vom reveni mereu, atunci când dorim un desert delicios. Iar partea cea mai bună este faptul că acest tort poate fi pregătit foarte ușor.
Cu toții suntem în căutarea unei rețete perfecte pentru desert, mai ales în această perioadă fierbinte, în care dorim să nu fim nevoiți să petrecem ore întregi cu cuptorul deschis. Din fericire, pagina de Instagram „Cosanzenele Gatesc” ne oferă o rețetă perfectă: tortul de clătite!
Iar pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! În primul rând, pentru a face clătitele avem nevoie de 3 ouă, 800 ml de lapte (și este important să fie gras), 350 grame de faină, 45 grame de unt topit, un vârf de linguriță de sare și, dacă dorim, esență.
În același timp, pentru umplutură ne trebuie 200 grame de mascarpone, 200 grame de cremă de brânză; o linguriță de coajă de lămâie rasă, o lingură de zahăr pudră, iar, la final, dulceață după preferințe.
Cum putem pregăti tortul de clătite
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, primul pas pe care trebuie să îl facem este să batem bine ouăle și să le amestecăm cu celelalte ingrediente, mai precis, cu laptele cald, cu untul topit, cu esența și cu făina. Nu trebuie să uităm că este important ca untul să nu fie fierbinte! Apoi, putem lăsa totul la odihnit vreme de 10 – 15 minute, iar apoi putem coace clătitele.
Va trebui să încingem o tigaie, pe care să o ungem cu puțin unt, sau ulei, iar apoi să punem un polonic de aluat, pe care îl vom întinde pe toată suprafața tigăii. Când s-a făcut, întoarcem clătita pe partea cealaltă, iar la final o scoatem pe o farfurie.
Odată ce avem toate clătitele de care avem nevoie, pentru a pregăti crema, tot ce trebuie să facem este să amestecăm crema de brânză cu mascarpone cu puțină coajă de lămâie și o lingură de zahăr pudră.
Mai departe, vom pune patru dintre clătite într-o formă rotundă, apoi punem și o lingură din crema de brânză și din dulceață. Celelalte clătite trebuie tăiate, pentru a putea forma ușor straturile. Vom acoperi crema cu o clătită și repetăm procesul, iar la final vom împături clătitele de la bază și putem decora tortul cu resturi de clătită rămase. La final, vom avea un tort delicios, la care vom reveni mereu!