Trucurile ingenioase care ne pot ajuta să trăim mai mult! Ce ne recomandă specialiștii în longevitate

Cu toții ne dorim o viață cât mai lungă, pentru a ne putea bucura de mai mult timp alături de cei dragi, cât și alături de toate lucrurile pe care le iubim. În țara noastră, speranța de viață este de 76 de ani, destul de mică, în comparație cu restul Uniunii Europene. Cu toate acestea, există unele exerciții fizice și diete care ne pot ajuta să trăim mai mult.

Obiceiurile care ne pot ajuta să trăim mai mult
Obiceiurile care ne pot ajuta să trăim mai mult

Cei care au ajuns la o vârstă înaintată dar încă au un stil de viață activ spun că problema nu este îmbătrânirea în sine, ci modul în care o facem. Aceștia spun că nu trebuie să cădem în capcana de a crede că vârsta înaintată vine, automat, cu diverse probleme de sănătate, sau de memorie. Adesea, acestea apar alături de diverse lucruri pe care le putem schimba ușor.

Autorul cărții „The Longevity Imperative”, Andrew Scott, spune că deja avem o viață lungă, însă este important să ne asigurăm că va fi sănătoasă pentru cât mai mult timp. „Și există lucruri pe care le putem face pentru a îmbătrâni mai bine.

Și nu sunt aici să vă spun ceva ce nu știți deja. Este vorba despre a mânca mai bine, despre a nu bea, despre a nu fuma, despre a nu fi obez, despre exerciții fizice. Iar diferența dintre oamenii care fac aceste lucruri și cei care nu le fac este de aproximativ 10 ani de speranță de viață sănătoasă”, a spus acesta, potrivit Antena 3 CNN.

Obiceiurile care ne pot ajuta să trăim mai mult

Cel mai simplu lucru pe care îl putem face pentru o viață cât mai îndelungată este să avem grijă la regimul nostru alimentar. De asemenea, un alt lucru important este să creștem, gradual, activitatea fizică pe care o avem de-a lungul zilei.

Desigur, nu trebuie să uităm și despre diverse suplimente cum ar fi creatina, care este de ajutor pentru sănătatea mușchilor, cât și a creierului. De asemenea, acidul pentadecanoic poate fi util pentru a avea un somn mai bun, cât și un creier mai activ. Astfel de detalii, la prima vedere destul de minore, ne pot ajuta să avem o viață mai lungă, pe care să o petrecem alături de cei dragi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bf5256ef city 60036 172db41f436 jpg
index (2) webp
p 11 Carol al II lea WC jpg
obiective turistice germania webp
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
casa academiei jpeg
shoto stapana motan instagram jpg
Cum sa construiesti o relatie apropiata cu elevii din prima zi de scoala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net