Secretele bucătăreselor din Maramureș, dezvăluite. Cele 2 ingrediente pe care le pun la murături
Atunci când facem murături, cele mai multe rețete pe care le vom găsi ne spun că trebuie să adăugăm cimbru și hrean la acestea. Iar dacă suntem curioși de ce sunt aceste două ingrediente atât de importante, o bucătăreasă din Maramureș ne explică exact care este secretul acestor ingrediente.
Indiferent din ce parte a României am fi, atunci când ne pregătim să punem murăturile pentru iarnă și vrem să verificăm o rețetă pentru a fi sigură că nu greșim, cimbrul și hreanul vor fi două ingrediente pe care le vom găsi menționate de cele mai multe ori.
Iar Lili, o bucătăreasă din Maramureș, ne explică că cimbrul și hreanul, deși pot părea a fi destul de banale, ne vor ajuta să avem parte de murături delicioase, care vor ține mai mult timp în cămară. Iar mai ales atunci când facem castraveți murați, nu trebuie să uităm să adăugăm cimbru și hrean.
Nu trebuie să uităm de cimbru și hrean la murături
„Murăturile se pun cu hrean, cimbru şi mărar. Castraveții trebuie să vină din grădină, totul din gradină nu din Spania unde am lucrat eu 20 de ani”, explică Lili, potrivit observatornews.ro.
Condimentele folosite sunt, întotdeauna, ingredientul principal al murăturilor noastre. Acestea vor face diferența dintre un produs banal, pe care îl vom uita imediat ce s-a terminat masa și un preparat cu adevărat excepțional, la care ne vom întoarce cu drag.
Ce trebuie să adăugăm mereu la murături
Pe lângă ingrediente precum cimbru, hrean, cât și mărar, nu trebuie să uităm nici de boabele de piper. În plus, un cățel de usturoi poate fi extrem de util pentru a da savoare murăturilor, la fel și foile de dafin, boabele de muștar, sau pătrunjelul.
Iar, desigur, pe lângă aceste condimente specifice, trebuie să fim atenți și la calitatea legumelor pe care urmează să le punem la murat. Acestea ar trebui să fie cât mai proaspete posibil, așa că ar trebui să ne orientăm spre cele din țara noastră, dacă ne dorim o aromă delicioasă și intensă.