Te lingi pe degete! Rețeta pentru coadă de langustă cu banane plantain
Ați mâncat vreodată coadă de langustă cu banane plantain? Ei bine, pentru cei care nu ați încercat această delicatesă, iată că venim în ajutorul vostru cu o rețetă delicioasă.
Ingrediente:
- 4 cozi de languste
- 4 banane plantain
- 6 căței de usturoi
- o legătură de verdeață (busuioc sau coriandru)
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 100g unt
Încearcă și un desert ușor și bun: Cum să prepari cea mai delicioasă cremă de zahăr ars
Mod de preparare:
În România, este greu să găsești languste proaspete. Dacă optați pentru languste congelate, lăsați-le să se decongeleze lent, în frigider, fără a le pune în apă sau prin metode de decongelare rapidă.
Amestecați usturoiul zdrobit, uleiul de măsline și verdeața (busuioc sau coriandru) într-un bol. Adăugați sare și piper în cantități moderate, pentru a păstra gustul autentic al langustelor.
Marinați langustele cu acest amestec cu 12-24 de ore înainte de a le găti. Pentru această rețetă, coada langustei rămâne în carapacea ei.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneți cozile de languste marinate pe o tavă, pe care o băgați la cuptor.
Iată și: Cocoșel de munte cu usturoi. Un preparat pentru cei mai pretențioși musafiri
Timpul de preparare diferă în funcție de mărimea cozilor de languste: aproximativ 10 minute dacă sunt mici și 15 minute dacă sunt mari. De asemenea, timpul de preparare este calculat și în funcție de cum vă plac: mai bine făcute sau mai crude.
Pentru a evita efectul de „prea gătit”, observați schimbarea culorii acestora. Cozile trebuie să devină ușor portocalii și să se ridice în sus.
Când le scoateți din cuptor, adăugați peste ele puțin unt sărat și acoperiți cu un capac sau cu o farfurie, pentru a lăsa untul să pătrundă.
Pentru iubitori: Caracatiță cu piure de trufe. Rețeta unui preparat delicios
Garnitură
Bananele trebuie să fie coapte. Daca le cumpărați verzi, le puteți pune într-un dulap din bucătărie, departe de lumină pentru a deveni coapte mai repede.
Tăiați bananele pe diagonală și prăjiți-le în ulei de floarea soarelui încins. Bananele se prăjesc foarte repede, deci aveți grijă să nu le ardeți. Lăsați bananele pe fiecare parte în jur de 1-2 minute.
Scoateți bananele și puneți-le într-un prosop de hârtie pentru a profita de gustul bananelor fără exces de ulei. Serviți cozile de languste alături de bananele prăjite.
Mai încearcă și: Vinete și avocado? O combinație pe care trebuie să o încerci!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!