Trucul ingenios pe care nu mulți români îl știu! Clătitele vor rămâne moi și pufoase mai mult timp

26 iunie 2024 19:40   Rețete

Tuturor ne plac clătitele! Acest preparat delicios este unul dintre cele mai îndrăgite din țara noastră, iar pe lângă faptul că este atât de bun, clătitele sunt și foarte ușor de preparat! Indiferent de experiența pe care o avem, sau nu, în bucătărie, cu toții vom putea pregăti câteva clătite delicioase! Iar un truc banal le poate menține moi și pufoase pentru mult mai mult timp!

Cu toții suntem de acord cu faptul că clătitele sunt delicioase! Indiferent cu ce le servim, acest preparat rămâne unul dintre favoritele din țara noastră. Cu toate acestea, o problemă comună cu această mâncare este faptul că odată ce clătitele se răcesc, ele își pierd acea textură specifică și devin reci și uscate.

Cu toate acestea, există un truc ingenios care poate face clătitele să își păstreze acea textură delicioasă pentru mai mult timp! Iar tot ce va trebui să avem la îndemână este puțină hârtie de copt! Pentru a utiliza acest truc ingenios, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să gătim clătitele exact cum o facem de obicei. Desigur, este important să ne asigurăm că sunt bine făcute pe ambele părți!

Cum putem folosi hârtia de copt atunci când facem clătite

Atunci când clătitele sunt aproape gata, trebuie să tăiem hârtia de copt în bucăți mai mici, cam de aceeași mărime cu clătitele noastre. Fiecare dintre aceste bucăți de hârtie de copt urmează să fie folosită pentru a separa clătitele între ele. Mai departe, pe măsură ce scoatem clătitele și le așezăm una peste cealaltă, între fiecare trebuie pusă hârtie de copt.

După ce am stivuit toate clătitele, pasul următor este să le acoperim cu un prosop. Acest lucru are scopul de a menține căldura, în timp ce excesul de abur va fi eliminat. Astfel, clătitele nu se vor mai înmuia, odată ce trece timpul. Hârtia de copt este rezistentă la umiditate și la temperaturi ridicate, iar din această cauză este perfectă pentru acest truc ingenios.

Mai multe