Cum se poate trata pielea ridată, din zona genunchilor

23 august 2022 12:35   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Una dintre problemele estetice care bătăi de cap doamnelor, în sezonul estival, o reprezintă pielea ridată și îmbătrânită din zona genunchilor.

Picioarele sunt expuse la plajă, la piscină sau la plimbare, purtând ținute sumare. Din păcate însă, zona genunchilor este afectată rapid de semnele îmbătrânirii.

Genunchii sunt cea mai vulnerabilă zonă a picioarelor

Este vară, toată lumea pleacă în vacanță și își dorește să arate cât mai bine, mai ales în costum de baie. Apar, însă, semnele de îmbătrânire care se instalează inevitabil la nivelul corpului, în special la femei, și care sunt în zone vizibile.

O astfel de zonă adesea afectată este zona genunchilor. Și asta în special pentru că femeile stau mult pe tocuri și apar astfel riduri și pliuri inestetice. Multe doamne cred că nu există rezolvare pentru această problemă și evită să mai poarte haine care nu le acoperă genunchii . Din fericire însă, există soluții eficiente, foarte la îndemână”, a explicat declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce apar ridurile de la genunchi

Pielea din zona genunchilor este într-o mișcare aproape permanentă, fiind solicitată pe tot parcursul zilei, când mergem, când ne aplecăm sau de ridicăm, când purtăm pantaloni. Apoi, înaintarea în vârstă, expunerea la soare sau oscilațiile de greutate își lasă amprenta.

Citește și: Ai merge la plajă în Polonia? Litoralul necunoscut românilor

Din aceste motive, aspectul genunchilor se deteriorează în timp. Corpul nu mai produce colagen și elastină, iar cremele și uleiurile nu sunt, din păcate, suficiente”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Tratament inovator pentru genunchi fără riduri

Medicina estetică a avansat foarte mult și există, acum, rezolvare pentru aproape orice problemă. Dacă vorbim despre îmbunătățirea aspectului pielii genunchilor, tratamentul este unul minim invaziv și constă în microinjecții cu un cocktail de vitamine, oligoelemente, cristale de calciu și alte substanțe benefice care stimulează producția de colagen în acea zonă.

Este nevoie de o astfel de abordare, pentru că, altfel, doar cu produse cosmetice vom ajuta pielea superficial, în straturile superioare. În general, sunt necesare cam 3, 4 sau 5 ședințe, în funcție de caz și de cum reacționează fiecare organism în parte.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre migrenele induse de căldură

Ele se realizează o dată pe lună. Deja după a doua ședință se poate vedea însă, cu ochiul liber, o îmbunătățire a felului în care pielea arată. Ea devine mai catifelată, mai hidratată și mai fermă. Este un tratament care nu doare absolut deloc”, a explicat medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum tratăm leziunile vasculare?

„Tot în zona picioarelor, ne mai putem confrunta și cu leziuni vasculare. Acestea se produc din cauza vasodilatației, au o culoare roz-roșiatică sau mov. Astfel de leziuni se pot întâlni oriunde pe suprafața corpului, dar, mai ales în cazul femeilor, în zona coapselor și a gambelor.

În acest caz, tratamentul indicat este cel cu laser. Leziunile sunt distruse – sângele nu va mai circula prin ele, iar aspectul neplăcut din punct de vedere estetic va fi îndepărtat”, a mai spus medicul Iancu Morad.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Mai multe