Ce boală a avut Vescan. De ce a dispărut 3 ani unul dintre cei mai iubiți artiști din România

8 noiembrie 2022 0:43   PrimeTime
Ultima actualizare:

Vescan a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat și de ce a dispărut aproape 3 ani din lumea muzicii, dar și de pe rețelele de socializare. După ce părea că l-a înghițit pământul, unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România s-a întors în forță, în această toamnă, cu piesa „Iarta-mă lume”. După multe speculații, artistul în vârstă de 35 de ani a explicat adevăratul motiv al dispariției sale.

Vescan: „În capul meu, cu imaginația mea nebună, cine știe... aveam tumori”

Fiecare melodie pe care o lansa devenea instant un hit. Colaborările cu Ristei, Raluka, Melina sau Alina Erimia au devenit virale, strângând milioane de vizualizări pe youtube.

Anumite versuri, precum „Tic-Tac, anii trec, ne schimbă. / Încet încep să nu mai recunosc omul din oglindă”  sau „Să mă trezească cineva / Când omul va fi om / Nu actor de cinema. / Rol, după rol, după rol / Dar pentru visul lor / Unii ucid visele tuturor / Cu zâmbetul pe buze și sufletul gol”, au devenit memorabile, reprezentând o adevărată confirmare că Vescan este unul dintre cei mai autentici artiști din țara noastră.

Iar apoi, când nimeni nu s-ar fi așteptat, Daniel Leonard Vescan a dispărut complet! Timp de 2 ani și jumătate nu s-a mai auzit nimic de el. Invitat în cel mai recent episod al podcastului „Acasă la Măruță”, Vescan a dezvăluit ce s-a întâmplat cu el.

De ce a dispărut Vescan? „A trebuit să fac și un CT cu contrast”

„Mă luptam cu o piesă în studio și, la scurt timp după, cred că am avut un drum până la Cluj și când m-am întors mi se activase o fostă sinuzită din copilărie. Am avut o problemă cu sinuzita asta, mi se umflase capul și nu-mi trecea la primele 2-3 tratamente.

A trebuit să fac și un CT cu contrast (nr. tomografie computerizată cu substanță de contrast), iar ăsta nu era un semn bun.(...) Ce n-aș vrea niciodată în viața asta e să-mi văd videoclipurile de mare succes și eu să fiu în spital. (...) În capul meu, cu imaginația mea nebună, cine știe... aveam tumori”, a precizat cântărețul în podcastul lui Măruță.

Speriat de gravitatea situației, Vescan a dat vina pe muzică și muncă pentru că a ajuns să aibă probleme de sănătate. Din fericire, lucrurile nu au fost atât de grave. A urmat un tratament pentru sinuzită, care a durat aproximativ 4 luni. Însă, în tot acest timp s-a dezobișnuit complet de tehnologie.

„Eu dădeam vina pe muzică pentru că am considerat că sinuzita asta a revenit din cauza faptului că eu dând totul pentru muzică nu m-am îngrijit. Și am slăbit și atunci s-a activat și chestia asta.

De acolo m-am dezobișnuit de tehnologie. Adică nu eram curios cine și ce postează pe Instagram, cine-mi scrie pe Wattsapp, nu eram curios de nimic. (...) La un moment dat nici nu mai aveam parola de la Instagram”, a povestit cântărețul.

De ce n-a mai lansat nimic după ce s-a vindecat

„Ăsta a fost singurul lucru urât, real, care s-a întâmplat în aștia doi ani și jumătate care m-a oprit de la muzică”, a precizat Vescan, referindu-se la sinuzita care i-a creat probleme în 2020.

Totuși, chiar dacă a trecut peste acest hop, cântărețul și-a făcut publicul să mai aștepte încă doi ani până la o nouă piesă. Motivul? Ei bine, se pare că mai multe lucruri au deraiat cariera artistului.

„Am început să fac multe piese și ziceam: gata, piesa asta o lansăm luna viitoare! Și-mi aminteam: stai că ți-a expirat contractul. (...) Iar mai amânam o lună, iar apoi se răzgândea producătorul meu. (...) Piesa Iartă-mă a avut șapte variante”, a dezvăluit Vescan în podcastul lui Măruță.

Orice dificultăți și obstacole a întâmpinat Vescan, nu putem spune decât că e o bucurie uriașă pentru fanii lui că s-a întors. Industria muzicală din România are nevoie de cât mai mulți artiști autentici precum Vescan.

Fanii nu l-au uitat, iar, la o lună de la lansare, piesa „Iarta-mă lume„ are deja 3 milioane de vizualizări pe youtube.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe