Desertul care te ajută să scazi în greutate. Nutriționista vedetelor ne spune cum să slăbim fără sacrificii
Dacă încerci să scapi de kilogramele în plus, nu este nevoie să renunți complet la dulciuri! Carmen Barcan, cunoscută drept „nutriționista vedetelor”, a dezvăluit recent în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea” de pe PRO TV care este desertul permis în dieta pentru pierderea în greutate.


Carmen Barcan, care a ajutat numeroase vedete să dobândească silueta mult visată, printre care Adela Popescu, Lora sau Monica Doroftei, le-a oferit telespectatorilor o veste bună: se poate slăbi și cu dulce!
Înghețata, desertul care ajută la slăbit
Nutriționista a explicat că, în contextul unei diete hipocalorice, este permis consumul de înghețată. Aceasta trebuie să aibă puține calorii, să nu conțină zahăr și să fie preparată cu iaurt grecesc, lapte de cocos sau lapte de migdale. De asemenea, Carmen Barcan a subliniat că este foarte important să se folosească fructe de calitate, preferabil din surse bio sau de la producători locali de încredere.
Carmen Barcan a prezentat în emisiune mai multe rețete de înghețată sănătoasă, cu diferite combinații de ingrediente, printre care fructe de pădure, fistic, migdale, căpșuni, cacao sau banane. De asemenea, a menționat o variantă specială pe bază de arginină, un aminoacid benefic pentru sănătate, care regenerează ficatul și oferă energie.






„Este o înghețată pe bază de arginină. Eu am folosit un produs sub formă de pulbere, se găsește în comerț, combinat cu iaurt. Arginina este foarte importantă pentru sănătate, dă un tonus foarte bun. Am făcut înghețata cu iaurt grecesc, câteva afine și am decorat cu semințe. Am ținut-o la congelator, apoi în frigider pentru aproximativ 1 oră și jumătate - 2 ore, după care poate fi consumată”, a explicat nutriționista.
Recomandările pentru femei
Nutriționista recomandă ca femeile să înlocuiască o masă cu o porție de înghețată sau cu un fruct, cum ar fi banană, măr sau zmeură. Cealaltă masă a zilei, care poate fi luată la prânz sau la ora 17:00, ar trebui să conțină proteine animale (carne, brânză, ouă, pește) combinate cu legume. În procesul de slăbire, înghețata poate fi consumată de două ori pe săptămână.