VIDEO Accident teribil la Formula 1. Prin ce minune a reușit Zhou Guanyu să scape cu viață

4 iulie 2022 10:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cursa de Formula 1 din Marea Britanie s-a încheiat cu un accident grav, șoferul Alfa Romeo Zhou Guanyu s-a răsturnat și a ieșit în afara circuitului, fiind necesară intervenția de urgență a paramedicilor. 

Mașina lui a fost lovită de George Russell, din partea echipei Mercedes, iar lumea credea că e gata să vadă o adevărată catastrofă. Din fericire, starea chinezului este una bună, deoarece a avut echipat modulul Halo asupra mașinii sale. 

Urmărește și editorialul Click! despre Formula 1: Eșecul lui Daniel Ricciardo de la McLaren îi poate încheia cariera în Formula 1?

Cum s-a întâmplat accidentul de la Formula 1

Accidentul lui Guanyu ne-a făcut să ne reamintim de incidentul din 2021, când Max Verstappen a lovit, de asemenea, parapetul la o viteză foarte mare, iar un alt accident asemănător a avut loc și la ediția din 2022 a British Grand Prix. 

În turul 1, pe linia de final, Pierre Gasly, din partea echipei Alpha Tauri, i-a lovit roata din spate a lui George Russell. 

Citește și informații de la evenimentul din Monaco: Fiasco la Monaco Grand Prix! Sergio Perez a câștigat, Schumi Jr. accidentat

Din cauza incidentului, acesta a pierdut controlul mașinii, care l-a făcut să ricoșeze în lateralul monopostului condus de către Zhou Guanyu. În acel moment, mașina chinezului s-a răsturnat și a fost aruncată în afara circuitului, aproape de zona tribunei. 

După lungi minute de suspans, nimeni nu știa nimic despre starea pilotului chinez. Totuși, echipa sa, Alfa Romeo, a declarat că acesta este conștient și că a fost transportat de urgență la centrul medical prezent la circuit. Pilotul a fost scos din monopostul avariat pe targă.

Cum a reușit Guanyu să scape cu viață

Introdus încă din 2018, modulul Halo este conceput dintr-un aliaj de titan ce este prins în trei puncte din monopost, chiar deasupra capului piloților. Acesta cântărește aproximativ 9 kilograme, iar Halo a reușit să-i salveze viața pilotului chinez. 

Încă de la realizarea modulului Halo, foarte mult echipe s-au prezentat împotriva acestuia, fiind profund criticat de echipele și piloții de Formula 1. FIA a trecut peste votul echipelor, 9 dintre acestea poziționându-se împotriva sistemului. Chiar și așa, acesta a fost introdus pe lista cerințelor obligatorii, din fericire. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe