CFR Cluj e aproape de calificarea în grupe, dar va pierde doi jucători

16 august 2024 10:09   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

CFR Cluj a avut o seară bună în Europa: s-a calificat în play-off-ul Conference League, chiar dacă jocul nu a excelat. Victoria cu 1-0 obținută în fața israelienilor de la Maccabi Petah Tikva a fost de ajuns pentru calificare.

La finalul partidei, Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, era bucuros că s-a mai apropiat cu un pas de grupele Conference League, obiectivul impus de patron. „A fost cel mai important meci al sezonului, știam că va fi mai greu decât în deplasare. S-au antrenat mai mult, ne-au pus probleme, deși nu au avut ocazii, au ținut de minge și ne-au pus probleme. Per total, sunt mulțumit de rezultat și de joc”, a declarat tehnicianul la Digi Sport.

În turul următor, CFR va juca împotriva grecilor de la Pafos, care au eliminat-o cu 4-0, după prelungiri, pe TSKA 1948 Sofia. Primul meci va avea loc la Cluj-Napoca, joi, returul fiind programat o săptămână mai târziu. În lotul lui Pafos este și un român, Vlad Dragomir, care a jucat titular până acum în meciurile europene. De asemenea, are și șapte brazilieni, care deja îi dau coșmaruri lui Dan Petrescu. „Sunt convins că play-off-ul e total diferit. La Pafos e plin de brazilieni, ne-am întâlnit cu ei în aeroport. Știu că am vrut să dea 4 milioane pe 2 jucători de la noi. Patronul e din Rusia, vrea să ia campionatul acolo”, a mai spus Petrescu.

Răzvan Sava și Muhar vor fi vânduți săptămâna viitoare

Partida cu Maccabi a fost ultima la CFR pentru portarul Răzvan Sava. Acesta va pleca la Udinese, lucru confirmat și de patronul Ioan Varga, pentru „Fanatik”. În plus, antrenorul clujenilor a mai dat o informație: încă un titular va părăsi echipa. E vorba de Muhar, cel care a stabilit scorul din turul confruntării cu israelienii, când CFR s-a impus cu 1-0. „Muhar a plecat, i-am zis că mi se pare puțin așa. Capul lui a fost numai la plecare, nu a făcut cel mai bun meci. Nu mai avem ce să-i reproșăm, a dat gol și în tur. Nu e ușor să îl înlocuiești pe el și pe Otele. Și Sava va pleca, el era important că respecta și regula U21. Acum îl am pe Otto Hindrich pentru regulă, și pe Mihai Popa, care nu e de regulă”, a mai declarat Dan Petrescu.

Mai multe