Interzis pe viață: pedepsele continuă pentru oficialul care a bătut arbitrul

16 decembrie 2023 12:28   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Consecințele incidentelor de luni, petrecute în campionatul din Turcia, la finele meciului dintre la MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor (1-1), continuă să apară: Faruk Koca, președintele celei dintâi echipe, care a lovit un arbitru, după fluierul final, a fost interzis pentru totdeauna din fotbal, după ce fusese constrâns de context să demisioneze.

Totodată, ca urmare a aceluiași episod, Federația Turcă de Fotbal a sancționat-o pe Ankaragücü cu cinci meciuri disputate pe teren propriu cu porțile închise și cu o amendă de aproximativ 60.000 de euro și, totodată, alți oficiali au primit interdicții, avertismente sau amenzi, după caz și în funcție de implicarea lor.

Prima reacție: „În afară de palmă, nu am nicio vină”

Reamintim că, după fluierul final al partidei, Halil Umut Meler a fost luat cu asalt de către Faruk Koca vizibil furios, care l-a lovit cu pumnul pe oficial, episodul fiind surprins și diverse filmări. „Centralul” a căzut la pământ şi, apoi, a fost lovit cu piciorul de alte persoane, în timp ce încerca să-şi apere faţa, după care mai mulți oameni au venit în jurul său, încercând să-l protejeze. Când au reușit să-l scoată din meleu, chipul arbitrului era vizibil tumefiat și, cu toate acestea, oficialul a declarat, inițial, că nu este responsabilitatea lui: „Eu doar am vrut să protestez verbal și să-l scuip pe arbitru. I-am dat o palmă peste față, palma mea nu i-a cauzat hematomul. După ce a primit palma, arbitrul a rămas pe picioare cinci-10 secunde, apoi s-a aruncat pe gazon. M-au luat imediat de acolo. În afară de palmă, nu am nicio vină”. La scurtă vreme, atât Faruk Koca, dar și ceilalți doi bărbați, care l-au lovit pe arbitru, în timp ce era la pământ, au fost arestați, iar campionatul din Turcia a fost suspendat pentru o săptămână, decretându-se „noapte neagră” în fotbalul din Țara Semilunei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe