Un fotbalist de națională a fost diagnosticat cu autism

30 martie 2023 10:51   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Un fotbalist internaţionalul irlandez, James McClean, a vorbit deschis despre legătura sa cu autismul, fiind diagnosticat la 33 de ani. Fotbalistul a ales să facă publică această situație, chiar prin intermediul unei postări pe Instagram, în timpul Săptămânii Mondiale de Acceptare a Autismului.

James McClean a început să cerceteze mai amănunțit, după ce a observat că are o serie de caracteristici similare cu fiica sa și a partenerei Erin, Willow-Ivy, la rândul său copilul fiind diagnosticat cu autism
„După cum ştiţi cu toţii, fiica mea este autistă. Ultimii patru ani ne-au schimbat viaţa în cel mai uimitor mod, dar au fost, de asemenea, vremuri dificile, deoarece tatăl ei o privea cum depăşeşte numeroase obstacole în viaţa ei şi a învăţat cum să gestioneze provocările cu care se confruntă zilnic. Cu cât Erin şi eu am învăţat mai mult despre autism, am început să recunosc că eram foarte asemănător fiicei mele, în mai multe feluri decât am crezut. Am văzut atâtea mici caracteristici în ea pe care le văd în mine, aşa că am decis să merg şi să fac o evaluare. Acum am un diagnostic şi simt nevoie să-l împărtăşesc. Am o avut o dezbatere pentru a face acest lucru public, aşa cum am făcut şi în cazul lui Willow, pentru ca să afle că eu înţeleg şi că a fi autist nu ar trebui s-o împiedice niciodată să-şi atingă obiectivele ei, visele ei”, a punctat jucătorul. 

James McClean joacă la Wigan Athletic

Legitimat la Wigan Athletic, din eșalonul secund englez, mijlocașul este evaluat la 800.000 de euro de către site-urile de specialitate. Cifrele sale ilustrează 23 de goluri și 26 de pase decisive în 163 de meciuri jucate pentru actuala sa echipă. Nici de la naționala țării sale nu lipsește, având 96 de selecții și 11 reușite în tricoul Irlandei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe