Ce hobby „ciudat” avea Elisabeta a II-a. A câștigat de pe urma lui 100 de milioane de lire sterline

19 noiembrie 2023 17:54   Vedete internaționale

În timpul celor 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a avut o agendă plină, dar nu a uitat de pasiunile sale.

Chiar dacă nu prea avea mult timp liber, regina Elisabeta a II-a și-a găsit timp pentru hobby-urile ei, inclusiv echitația, dansul scoțian și colecționarea de timbre. Aceste activități personale au fost o parte importantă a vieții sale, lăsându-i un moștenire valoros.

Timbrele i-au adus venituri uriașe

Printre pasiunile sale, colecționarea de timbre a deținut un loc special în inima suveranei. Se spune că această colecție extrem de valoroasă i-a adus până la 100 de milioane de lire sterline, mulțumită unor exemplare rare și extrem de prețioase pe care le-a adunat de-a lungul anilor.

În această colecție se află un timbru Mauritius din 1847, evaluat la 2 milioane de lire sterline în 2002, fiind considerat unul dintre cele mai apreciate din lume, conform Telegraph.

Acest timbru rar a fost inițial al bunicului său, regele George al V-lea, achiziționat la o licitație în 1904 pentru 1.450 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 60.000 de lire sterline în prezent. Acesta a fost expus publicului în 2002, cu ocazia Jubileului de Aur al reginei.

Câte timbre conține colecția reginei Elisabeta a II-a 

Colecția de timbre a reginei Elisabeta a II-a este una impresionantă, umplând aproximativ 300 de albume și 200 de casete suplimentare, păstrate într-un seif la Palatul St. James.

Pasiunea pentru timbre a fost transmisă din generație în generație, începând cu prințul Alfred, al doilea fiu al reginei Victoria, care a început să colecționeze timbre în 1864. Colecția a trecut apoi de la un monarh la altul, ajungând în cele din urmă la regina Elisabeta a II-a.

Atunci când a preluat colecția, regina a decis să vândă o parte din timbrele "excedentare" la licitație și a reinvestit banii obținuți în altele noi.

În 2001, timbrele pe care le-a vândut au avut un mare succes printre cumpărători, aducându-i 750.000 de lire sterline pentru cele 200 de exemplare. Din această sumă, a alocat 250.000 de lire sterline pentru achiziționarea unui set unic de 10 Penny Blacks.

Mai multe