Familia lui Alain Delon a refuzat eutanasierea câinelui său! Actorul își dorea ca Loubo să fie înmormântat alături de el

22 august 2024 13:50   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Familia regretatului actor Alain Delon, care s-a stins din viață duminică, la 88 de ani, a anunțat că nu-l va eutanasia pe Loubo. Anterior, starul francez a dezvăluit că și-ar dori ca animalul, un ciobănesc belgian în vârstă de 10 ani, să fie „adormit” și depus în mormântul său.

Fiica lui Alain Delon a spus că familia va avea grijă de Loubo

Fiica lui, Anouchka (33 de ani), a confirmat că familia va păstra câinele. „Tocmai am vorbit cu Anouchka Delon la telefon şi mi-a spus că Loubo face parte din familie şi va fi păstrat. Câinele nu va fi eutanasiat!”, a declarat un purtător de cuvânt al fundaţiei Brigitte Bardot, citat de publicația britanică The Guardian.

La Société Protectrice des Animaux (SPA) s-a numărat printre fundațiile care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la soarta câinelui, menționând că dacă e nevoie se va implica să găsească o nouă familie iubitoare pentru animal. În Franța, nu există o lege care să interzică stăpânilor să își eutanasieze animalele, însă medicii veterinari sunt cei care decid dacă îndeplinesc aceste dorințe.

Alain Delon a iubit enorm câinii! El a creat inclusiv o capelă specială pentru ei, unde se află rămășițele a 35 dintre câinii săi, pe terenul casei sale din La Brûlerie - la 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a achiziționat-o la începutul anilor ’70.

Înmormântarea lui Alain Delon va fi privată

Cei trei copii ai lui Alain Delon, Anthony (59 de ani), Alain-Fabien (30 de ani) și Anouchka au anunțat că tatăl lor a murit liniștit duminică, având toată familia la căpătâiul său, inclusiv pe iubitul său câine. Loubo a fost adoptat de marele actor dintr-un adăpost pentru animale, în 2014.

Este câinele meu de la sfârșitul vieții... Îl iubesc ca pe un copil”, a spus Delon pentru Paris Match în 2018. „Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta. Îi este dor de mine când nu sunt lângă el.”

Alain Delon va fi înmormântat sâmbătă, la casa lui din satul Douchy, acolo unde și-a trăit ultimii ani din viață. Ceremonia se va desfășura în deplină intimitate, așa cum și-a dorit starul din „Samuraiul”. Familia nu a dorit să ofere mai multe detalii despre înmormântare. 

Mai multe