Crima care a marcat cariera lui Alain Delon. Ce este afacerea „Markovic” și ce președinte a fost implicat în scandalul care a zguduit Franța

Ultima actualizare:

Crima numită „Afacerea Marokvici” a declanșat un scandal politic uriaș în Franța, iar în presă au apărut informații conform cărora, Alain Delon ar fi fost implicat în evenimentul dramatic.

Alain Delon, suspect de crimă
Alain Delon, suspect de crimă

„Cadavrul său a fost găsit cu un căluș în gură”

Alain Delon, marele actor francez care s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, nu a fost în centrul atenției doar pentru cariera sa, ci și pentru implicarea sa în mai multe evenimente de scandal. Unul dintre ele a fost moartea violentă a șoferului și bodyguardului său, Stefan Markovici, în 1968.

La acel moment, Alain Delon filma pentru „La Piscine”, iar amicul său, Stefan Markovic în vârstă de 26 de ani, a fost găsit fără suflare, undeva lângă Paris. Cauza morții sale a rămas nedeslușită, lucru care a stârnit un scandal de proporții. Fratele acestuia a făcut mai multe acuzații publice, care l-au implicat atât pe regretatul actor, cât și pe președintele Pompidou, dar și alte persoane care au făcut parte din anturajul artistului.

„Distrugerea unui idol, ce subiect de senzație! Sunt sătul de meseria asta. Cred că o să mă retrag cel mai târziu la 45 de ani. Ce o să fac când o să mă retrag din film? Toată lumea o să rămână trăznită! Dar nu e încă momentul să-mi dezvălui intenţiile”, spunea Alain Delon, potrivit adevărul.

Tragedia a dus la un conflict major între fratele lui Markovic și Alain Delon, care a fost interogat de poliție, la acea vreme.

„Markovici, un emigrant de origine iugoslavă, a fost angajat în urmă cu aproximativ patru ani de Delon ca înger păzitor, devenind dublura sa și, cu timpul, un fel de factotum pe lîngă actor, locuind chiar împreună cu acesta într-un apartament din vila sa pariziană, și fiind admis in cercurile sale cele mai intime.

În luna august a acestui an, după mai multe certuri între cei doi — provocate, după cum se afirmă în prezent, de viaţa scandaloasă a lui Markovici şi de legăturile «dubioase» ale acestuia — Delon l-a concediat.

 Ultima dată Markovici a fost văzut ieşind din locuinţa sa la 22 septembrie. Iar la 1 octombrie cadavrul său a fost găsit cu un căluş în gură, legat fedeleş şi împachetat într-un sac, aruncat într-un loc pentru depozitarea gunoaielor”, se arată în revista Flacăra din 1968.

„O serie de traficanți de droguri”

Mai târziu, un amic al lui Alain Delon, Francois Marcantoni a fost suspectat de implicare în această crimă, iar ulterior a fost închis după gratii. Timp de 11 luni a stat în arest, însă a fost eliberat din lipsă de dovezi solide.

„Ancheta care a pornit s-a axat pe legăturile lui Markovici cu o serie de traficanţi de droguri, existând unele indicii că acesta ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de false droguri, împreună cu un corsican aflat în evidenţa Oficiului francez antidrog, Marcantoni, şi cu un alt iugoslav, Borislav Massarovici — reţinuţi de altfel de poliţie”, se mai arată în revistă.

Cazul a fost închis din cauza faptului că nu au existat probe suficiente care să ducă la cel care a înfăptuit crima. Markovic avea patima jocurilor de noroc și era cunoscut pentru organizarea de petreceri ieșite din comun, la care participau fel și fel de personalități. Acesta ar fi montat camere ascunse în locurile în care se desfășurau evenimentele, scopul său fiind cel de a șantaja oaspeții, în caz că aveau loc momente controversate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net