Ultima dorință a lui Alain Delon. Unde a cerut să fie înmormântat și lângă cine

Funeraliile actorului francez Alain Delon, decedat duminică la vârsta de 88 de ani, sunt programate să aibă loc sâmbătă, 24 august. Celebrul actor a cerut să fie înmormântat pe proprietatea sa din Douchy-Montcorbon, un sat din centrul Franței, transmite Le Monde.

Alain Delon a stabilit locul și preotul pentru înmormântare

Alain Delon a murit la 88 de ani
Alain Delon a murit la 88 de ani

Funeraliile actorului, a cărui dispariţie a generat o ploaie de omagii venite din toată lumea, din Italia până în Japonia, sunt preconizate să se desfăşoare la orele 17:00 în Douchy-Montcorbon, o comună din departamentul Loiret (centrul Franţei).

De acest loc, actorul era foarte atașat și tot aici și-a petrecut și ultimii ani din viață. Aici a și ales să închidă ochii pentru totdeauna, potrivit posturilor de televiziune CNews şi BFMTV.

Legenda cinematografiei a ținut ca slujba de înmormântare să fie oficiată de un anumit preot. Monseniorul Jean-Michel Di Falco, fost episcop de Gap (oraş în sud-estul Franţei) şi care îl cunoştea pe Alain Delon, credincios ''de mult timp'', va oficia funeraliile actorului, la dorința acestuia, a declarat prelatul pentru AFP.

Și-a dorit să fie înmormântat lângă câinii lui

Delon nu și-a dorit un eveniment comemorativ național, ci mai degrabă o înmormântare restrânsă la care să participe doar câteva zeci de persoane, cei mai apropiați familiei. El a refuzat un omagiu național.

A lăsat ca ultimă dorință să fie înmormântat lângă câinii săi în Douchy.

O astfel de înmormântare pe proprietate privată necesită, totuși, permisiunea specială din partea autorităților locale.

Delon, o legendă a cinematografiei franceze

Franța a adus un omagiu lui Delon, una dintre cele mai mari vedete ale țării. A fost una dintre ultimele legende vii ale unei epoci de aur pentru cinematograful francez din anii 1960.

În timp ce avea legiuni de fani în întreaga lume, viața lui personală și opiniile politice i-au împărțit pe fani în tabere.

În 2023, cei trei copii ai săi au depus o plângere împotriva asistentei lui Hiromi Rollin, acuzând-o de hărțuire și comportament amenințător. Frații au continuat să ducă o luptă publică în mass-media și în instanțe, certându-se cu privire la sănătatea lui, care s-a înrăutățit după un accident vascular cerebral în 2019.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net