Kanye West, la Casa Albă? Rapperul a anunțat că va candida, din nou, la algerile prezidențiale din SUA

22 noiembrie 2022 22:00   Vedete internaționale

Anul 2024 va fi unul plin de surprize pentru electoratul american, în contextul alegerilor pentru Casa Albă. După ce Donald Trump a anunțat că se va înscrie, din nou, în cursă, încă un candidat „surpriză” a confirmat, Kanye West!

Rapperul american Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din SUA, din 2024, transmite Adevărul.

Acesta a precizat că „lucrează la campanie” împreună cu comentatorul de extremă dreapta Milo Yiannopoulo, potrivit unei înregistrări video publicate duminică de site-ul X17. „Mulţumesc, accept", a afirmat Yiannopoulos în videoclip, întrebat dacă acesta este un anunţ oficial.

Kanye West, în vârstă de 45 de ani, a candidat ca independent la alegerile prezidențiale din 2020, când a primit aproximativ 70.000 de voturi în 12 state din SUA. În ultima perioadă, rapperul a fost implicat în mai multe scandaluri, din cauza unor declarații antisemite făcute în mod repetat.

Kanye West a avut conturile de Instagram și Twitter restricționate temporar luna trecută, iar producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că încheie colaborarea sa cu artistul, punând capăt fabricării produselor din marca Yeezy.

Colaborarea dintre Adidas şi starul hip-hop din Statele Unite a fost multă vreme una dintre cele mai profitabile din industria modei. Kanye West a scris duminică, 20 noiembrie, pe Twitter că postează pentru a testa dacă contul său funcţionează, apoi a scris „Shalom :)" într-un alt tweet.

Mai multe persoane, inclusiv numeroase celebrități, susțin ideea că starea mintală a lui Kanye West nu îl scutește de consecințele comentariilor sale rasiale. Potrivit NBC, un angajat al lui Kanye West ar fi fost martor al unui discurs în care rapperul l-a lăudat pe Adolf Hitler și pe naziști, în timpul unor întâlniri - lucru pe care acesta îl neagă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe