O vedetă Netflix, condamnată la 12 ani de închisoare pentru abuz sexual

7 iulie 2022 9:58   Vedete internaționale

Jerry Harris, unul dintre protagoniștii documentarului „Cheer” de pe Netflix, a fost condamnat la închisoare. Bărbatul a fost acuzat de faptul că s-a folosit de faima și statutul obținute în urma competițiilor la care a participat ca majoretă pentru a-și „atrage victimele tinere”. În acest sens, judecătorii din Chicago au hotărât că va petrece o perioadă lungă de timp în spatele gratiilor.

Vedeta Netflix în vârstă de doar 22 de ani s-a folosit de imaginea pe care și-a creat-o datorită sportului pentru a „convinge și atrage victimele tinere să se angajeze în activități sexuale explicite pentru el sau cu el”, a declarat avocatul american Kelly Guzman într-o minută de-ale unei ședințe. Ieri, însă, în timpul unei înfățișări de judecată din Chicagă, SUA, Jerry Harris a fost condamnat la închisoare pentru 12 ani.

S-ar putea să te intereseze și: Antrenorul Alberto Salazar a fost exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală

Un procuror a cerut inițial ca acuzatul să primească 10 ani de închisoare, urmați de alți 15 ani de eliberare supravegheată. Avocații săi au cerut o pedeapsă mai scurtă, de șase ani, dar și o perioadă de eliberare supravegheată de 8 ani.

Jerry Harris, vedeta documentarului „Cheers” de pe Netflix, săltat de poliție la doar 19 ani

Jerry Harris a ajuns faimos datorită serialului-documentar „Cheers”, care relevă povestea echipei de majorete a Colegiului Navaro. În luna februarie a acestui an și-a recunoscut faptele și a vorbit despre faptul că a primit imagini ce ilustrau abuz sexual asupra copiilor, dar și despre călătoriile în care a plecat cu scopul de a se implica în acțiuni sexuale ilicite.

Primul sezon al documentarului a fost lansat în luna ianuarie a anului 2020, iar protagonistul a participat chiar și la faimoasa petrecere Oscar Vanity Fair, alături de elita de la Hollywood. În septembrie, același an, Harris a fost arestat de FBI la doar 19 ani, după ce a fost acuzat de abuz sexual de către doi frați în vârstă de 13 ani.

Nu rata niciLegătura secretă dintre prințul Andrew și Ghislaine Maxwell, condamnată pentru abuz sexual

Harris a fost acuzat inițial pentru producerea de pornografie infantilă, dar câteva luni mai târziu s-a aflat că a avut abateri sexuale și în Illinois, Florida sau Texas. În luna februarie a acestui an Jerry Harris a pledat vinovat pentru 2 dintre cele 7 capete de acuzare. A recunoscut că a convins o persoană de doar 17 ani să îi trimită fotografii explicite pentru bani și că a călătorit în Florida pentru a se angaja în activități sexuale cu o altă persoană în vârstă de 15 ani.

Avocații transmit că și el a fost o victimă a abuzului sexual, fiind traumatizat din acest punct de vedere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe