Actorul român care a fost incinerat în mare secret. Ultimul boem al „Generației de Aur” și-a dorit ca averea să fie donată unui azil de bătrâni

7 septembrie 2024 8:50   Vedete românești

Pe data de 3 martie 2013, România a pierdut un mare actor. Dumitru Rucăreanu, cunoscut mai bine publicului cu numele de Titi Rucăreanu, s-a stins din viață în urma unui cancer de pancreas, și, așa cum și-a dorit, a vrut să fie incinerat în secret, vrând să evite „spectacolul” de care a avut parte colegul său Sergiu Nicolaescu. De asemenea, actorul, ultimul boem al „Generației de Aur”, și-a donat toată averea unui azil de bătrâni.

Născut pe 26 octombrie 1932, la Ghimbav, în judeţul Braşov, Dumitru Rucăreanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1956. A jucat, de-a lungul timpului, la Teatrul de Comedie din București, dar și la Teatrul Naţional din Craiova, în numeroase roluri.

De asemenea, muzica a rămas mereu cea mai mare dragoste a sa, motiv pentru care, de-a lungul vieții sale, a lansat un CD cu melodii care au rămas în sufletele oamenilor chiar și acum.

Actorul cunoscut mai bine publicului cu numele de Titi Rucăreanu, ultimul boem al „Generației de Aur”, a dispărut din lumina reflectoarelor după ce a ieșit la pensie. Dorința lui era de a își petrece bătrânețea în liniște alături de soția sa. În anul 2012, artistul a descoperit că suferă de cancer în stadiul avansat la pancreas. În speranța că va scăpa de boală, a apelat la o intervenție chirurgicală, din păcate, însă, medicii nu au putut să îi elimine tumoarea, aceasta fiind într-un stadiu destul de avansat. Așa a aflat că mai are de trăit între 6 și 12 luni.

Și-a dorit să fie incinerat în secret, în prezenţa a 4-5 persoane apropiate

Dumitru Rucăreanu și-a aranjat din timp funeraliile, vrând să evite „spectacolul” de care a avut parte colegul său Sergiu Nicolaescu. Și-a dorit să fie incinerat fără public și presă. Prin urmare, trupul marelui actor a fost incinerat pe data de 7 martie 2013, la ora 13.00, prezenți fiind doar câțiva membri foarte apropiați ai familiei. Cenușa artistului a fost împrăștiată în mare, după cum acesta și exprimase dorința în testament. A murit discret, iar nimeni din apropiații săi nu a știut acest lucru, cu excepția a două-trei persoane din familie care s-au ocupat de detaliile incinerării.

O prietenă foarte apropiată familiei, Măndița Constantin, a dezvăluit ulterior ce s-a ales de averea actorului. Potrivit ei, Rucăreanu a vrut ca bunurile să îi fie vândute, iar banii să ajungă la un centru de îngrijire pentru bătrâni.

Dumitru Rucăreanu a primit, de-a lungul carierei sale, numeroase distincţii şi premii, printre care trofeul de excelenţă la Gala Festivalului Comediei Româneşti din 2010.

Mai multe