Actorul care a fost căsătorit cu cea mai frumoasă actriță, însă a iubit în taină o artistă celebră: „Să mă ia dracu, sunt amorezat ca un smintit de tine”

Ultima actualizare:

Emil Botta, una dintre cele mai complexe și remarcabile figuri ale culturii românești, a fost cunoscut atât pentru talentul său actoricesc, cât și pentru profunzimea poetică. Deși a trăit o viață plină de succes și recunoaștere, povestea sa de dragoste a fost la fel de fascinantă și complicată ca și cariera sa artistică.

Emil Botta.
Emil Botta.

A interpretat roluri importante în piese de Shakespeare, Ibsen și Pirandello

Emil Botta, născut la 12 aprilie 1910, a fost apreciat atât pentru contribuțiile sale în teatru, cât și în poezie. După ce a absolvit Conservatorul de Artă Dramatică din București în 1932, Botta a devenit un nume de referință pe scena teatrală. A interpretat roluri importante în piese de Shakespeare, Ibsen și Pirandello, și a fost recunoscut pentru sensibilitatea și inteligența sa scenică. În paralel, a fost și un poet talentat, cu opere care au lăsat o marcă adâncă în literatura română.

Căsătorit cu „cea mai frumoasă actriță”

În viața personală, Emil Botta a fost căsătorit cu Mimi Botta, considerată una dintre cele mai frumoase actrițe ale Teatrului Național din București. Mimi era cunoscută pentru eleganța și rafinamentul său, având un aspect fizic care i-a adus numeroase roluri în spectacole de mare prestigiu. Deși căsătoria lor a fost una de mare vizibilitate, Emil Botta a trăit o iubire neîmplinită, secretă și profundă pentru o altă femeie.

Marea sa dragoste neîmplinită a fost actrița Clody Bertola, o personalitate marcantă a teatrului românesc, cunoscută nu doar pentru talentul său, ci și pentru frumusețea sa impresionantă. Botta i-a dedicat Clodyi Bertola poezii încărcate de emoție și dorință, dezvăluind profunditatea sentimentelor sale. Într-una dintre scrisorile sale, Botta își exprima dragostea într-un mod visceral și sincer:

Să mă ia dracu, sunt amorezat ca un smintit de tine, Clody scumpa mea. Eu nu voi mai trăi decât pentru tine, Clody scumpa mea. Încolo nu mai am pentru ce să exist. Scumpă Clody, înțeleg foarte clar că nu mă iubești; e limpede asta. Eu continui totuși să mă topesc de dragul tău și, iată, în clipa cînd scriu, mi se pare că toată viața mea e suspendată aici, într-un moment unic”.

Clodyi Bertola a fost căsătorită de trei ori

Clody Bertola a fost căsătorită de trei ori. Prima căsătorie a fost cu pictorul Ștefan Constantinescu, urmată de o căsătorie cu regizorul Liviu Ciulei. A treia căsătorie, cu regizorul Lucian Pintilie, cu 20 de ani mai tânăr decât ea, a fost și ultima. Deși Bertola a trăit o viață plină de succes și iubire, relația cu Emil Botta a rămas o poveste de dragoste secretă și neîmplinită.

Emil Botta a murit pe 24 iulie 1977, lăsând în urma sa o moștenire artistică vastă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
printele din olanda profimedia jpg
emily in paris jpg
Banner Nicolai Tand
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
sean diddy combs gettyimages jpg
nicole scherzinger costum baie plaja jpg
Banner Sarah j Sun
image
actualitate.net
image
actualitate.net