#Exclusiv Click!

Anca Țurcașiu și Nicolai Tand, rivali la Asia Express, dar și în bucătărie. Sunt în experți în murături: „Gata, în 5 minute!”. Micile lor trucuri

17 septembrie 2024 9:06   Vedete românești
Ultima actualizare:

Chef Nicolai Tand și solista Anca Țurcașiu, care se luptă la „Asia Express”  (Antena 1), pentru trofeu, dar și pentru marele premiu de 30.000 de euro, sunt rivali și în bucătărie, fiind experți în murături. Iată micile lor secrete pentru cele mai gustoase murături.

Anca Țurcașiu prepară gogonelele în numai 5 minute!

Interpreta Anca Țurcașiu  (54 de ani) le-a oferit gospodinelor o rețetă foarte rapidă de gogonele, timpul de preparare fiind estimat la numai 5 minute:

„Dacă e toamnă, facem provizii! Mod de preparare: într-o cratiță se pune la fiert un litru de apă, în care adăugăm 20 de grame de sare grunjoasă. Se lasă la fiert timp de 5 minute. În paralel, se spală foarte bine gogonelele, se aranjează în borcane, se adaugă restul ingredientelor, frunze de țelină, mărar, cimbru și usturoi, iar la final se toarnă apa (nu trebuie să fie fierbinte) în așa fel încât să acopere tot conținutul”.

Chef Nicolai Tand: „În varză pun și frunze de vișin, dar și gutui!”

Cât îl privește pe Nicolai Tand (50 de ani), el este specialist în castraveți și în conopidă murată, dar și în varză la butoi, prepară și câte 600 de kilograme deodată, pentru turiștii care vin la pensiunea lui din Maramureș. Iată rețeta-minune, cu care nu dă greș niciodată: 

„La 10 litri de castraveți, adaug 10 linguri de sare, muștar, foi de dafin, piper boabe, boabe de coriandru, usturoi, mărar uscat, cu tot cu semințe, și hrean mult. Iar în butoiul cu varză pun și câteva frunze de vișin, luate direct din copac, plus porumb copt și gutui. Îmi place și conopida murată. Apoi, butoaiele cu murături le pun în beci, trebuie să stea la aceeași temperatură, până la primăvară”, a spus el, la Antena 1.

Au luptat pentru imunitate, dar au ratat

Cele două echipe formate din Anca Țurcașiu și Andreea Samson, respectiv Nicolai Tand și Sorin Brotnei, s-au duelat chiar în ediția de luni, 16 septembrie, pentru a pune mâna pe imunitatea săpătămânii. Din păcate pentru ei, echipa Victor Slav-Selina le-a luat fața și va petrece restul săptămânii în Bangkok, următoarea etapă a concursului.

Mai multe