Trucurile lui Dorel Vișan pentru cele mai delicioase conserve de iarnă: „Hrean mult și sare grunjoasă”. De ce murăturile fac floare și se înmoaie? Unde greșesc, de fapt, gospodinele?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Inegalabilul Dorel Vișan (87 de ani) sau „Senatorul melcilor”, cum i se mai spune, după celebrul rol, nu este numai un artist valoros, care merită să strălucească și pe covorul roșu de la Hollywood, ci și un adept al vieții sănătoase. Actorul ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, cum pregătește conservele pentru iarnă, care sunt micile lui trucuri.

Sfaturile de aur ale lui Dorel Vișan pentru gospodine

Maestrul scenei și al filmului românesc, artistul Dorel Vișan, este o adevărată enciclopedie, când vorba despre un stil de viață sănătos. Și, pentru că mai toate gospodinele se află, în această perioadă, în febra pregătirilor conservelor pentru iarnă, Dorel Vișan le vine în ajutor, cu câteva trucuri personale, prin intermediul Click!

Iată ce trebuie să evitați, când puneți castraveți, gogoșari și gogonele la murat, ca nu facă floare, pe deasupra, dar și să rămână tari și intacte până la primăvară:

„De exemplu, pe lângă ce trebuie pus, adică boabe de porumb, leuștean, mărar și cimbru, eu pun în borcane și multe felii de hrean. Nu multe, ci foarte multe, le strecor așa printre murături.

Mai trebuie să evitați sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găsește prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneți așa ceva la murături, eu și la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină.

Mare grijă însă și la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale și cu tot felul de mizerii”.

Cu ce probleme s-a confruntat, vara asta, în grădina de la țară?

Actorul Dorel Vișan, adeptul unui stil de viață sănătos, și-a manifestat și surprinderea că vara aceasta, în grădina casei sale de la țară, nu a mai rodit nimic, comparativ cu alți ani. Are și o teorie, pe care a dorit să ne-o împărtășească:

„Mare necaz am avut, vara asta, nu a crescut mai nimic. Am pus roșii, castraveți, degeaba, nimic nu mai merge. De ce? Păi, semințele sunt transformate, acolo e necazul, plus că în natură există ceva care omoară florile. Ceva se întâmplă în Univers. Avea dreptate regretatul poet Adrian Păunescu când spunea într-o poezie: „Mult azot conțin cartofii/, Pe pământ se aud șenile””.

Intrigat, după recalcularea pensiilor

Artistul, care ar avea, conform apropiaților săi, o pensie modestă, de aproximațiv 1.400 de lei, deloc proporțională cu anii de activitate artistică și cu valoarea lui, ne-a vorbit, pe un ton dulce-amar, și despre mult-trâmbițata recalculare:

„Ne-au mai dat câte ceva, dar, odată cu recalcularea pensiilor, se vor mări și împrumuturile externe. Din ce să suporți, ca țară, cum să acoperi aceste sume în plus? În România nu mai sunt bani, s-au dus! După comunism s-au dus toți!”.

Invitat la un festival de film din Câmpulung

Actorul Dorel Vișan ne-a vorbit cu emoție despre recenta apariție scenică, unde s-a bucurat de aplauze:

„Am avut, zilele trecute, un recital, la Câmpulung, la un festival de film, va fi dat și pe tv. Din păcate, noi, românii, nu mai facem cultură, de niciun fel, ci cultură europeană și mondială. Nu mai avem de niciunele!”, ni s-a mai confesat el, exclusiv pentru Click!

Dorel Vișan a avut o carieră artistică impresionantă. A jucat în „Păcală" (1974), „Tănase Scatiu" (1976), „Bietul Ioanide" (1979), „Moromeții" (1987), și  în „Cel mai iubit dintre pământeni" (1993), roluri care  i-au adus admirația publicului și o vitrină plină cu premii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net