Ce alimente a consumat Bianca Brad pe toată perioada în care a avut cancer. Actrița slăbise enorm: „Nu mâncam, de frică”

27 noiembrie 2024 7:53   Vedete românești

Bianca Brad (56 de ani) a urmat o dietă strictă după ce a aflat că se luptă cu cancerul, iar până l-a învins a făcut toate eforturile posibile pentru a avea un stil de viață cât mai echilibrat. Vedeta slăbise enorm, întrucât alimentația ei era drastică.

„Timp de aproape 4 ani, nu am pus nici măcar vârful limbii pe nimic din ce nu aveam voie”

În urmă cu 9 ani, Bianca Brad a fost diagnosticată cu cancer, însă în cele din urmă, actrița a reușit să se vindece. A fost întotdeauna optimistă și susține că alimentația are un rol important atunci când te confrunți cu o astfel de boală.

„Din fericie, în ziua de astăzi, această boală nu mai este o condamnare la moarte. Asta, desigur, dacă devii responsabil și te implici în ce este de făcut pentru a te vindeca. Vindecarea este posibilă! În același timp, cu ajutorul tratamentelor moderne (convenționale și alternative), cu toate informațiile (din surse sigure, dar paraverificate și alea) care există despre rolul alimentației, al stresului și al stilului de viață, și cu încrederea absolută că va fi bine, această boală poate fi tratată ca o boală cronică, adică poți trăi cu ea mulți ani.

Când mâncatul conștient și sănătos devine un stil de viață, este mult mai ușor să mănânci echilibrat, fără să consideri asta o povară”, a mărturisit Gabriela Brad pentru Viva.

„Ajunsesem la 46 de kilograme, dar nu din cauza bolii”

O perioadă a mâncat mai mult frunze și sucuri, ajungând la o greutate incredibilă, respectiv 46 de kilograme. Vedeta a renunțat la toate alimentele care produc inflamație în corp și a optat, în schimb, pentru produse care susțin un stil de viață echilibrat.

„După ce m-am informat despre ce alimente trebuie incluse sau eliminate din dietă, am luat decizia radicală de a renunța, efectiv de pe o zi pe alta, la tot ce ar fi putut crea și întreține inflamație în corp. Așa că, în prima fază, am băut doar smoothie-uri din frunze verzi.

Apoi, am început să mănânc salate și alimentele recomandate. Timp de aproape 4 ani, nu am pus nici măcar vârful limbii pe nimic din ce nu aveam voie – zahăr, carne roșie, lactate, făinoase albe, alimente semipreparate, ambalate, prăjeli. A fost foarte, foarte, foarte greu.

 Mai ales când călătoream. În primul an, am slăbit mult. Prea mult. Ajunsesem la 46 de kilograme, dar nu din cauza bolii, ci pentru că, efectiv, nu mâncam, de frică. Îmi chioraia stomacul de foame, dar nu mâncam. Plângeam de frustrare, dar nu mâncam.

Mergeam la restaurant, la petreceri, unde toți savurau feluri de mâncare gustoase, în timp de eu mâncam sau nu, în funcție de ce exista în meniu. Din fericire, am realizat că nu aia este calea cea bună și am început să mănânc mai bine, echilibrat, introducând carnea de pește și mâncarea gătită”, a completat actrița pentru sursa citată.

S-a vindecat și a învățat să își controleze toate temerile

Gabriela Brad a dus o luptă crâncenă cu cancerul, iar în cele din urmă a ieșit învingătoare. Acum, actrița se simte minunat și mărturisește că a învățat să își controleze teama atunci când se mai confruntă cu mici dureri.

Sunt bine, slavă Domnului! Am învățat să controlez teama care își face simțită prezența când mai apar diverse dureri prin corp. Am trecut printr-o spaimă mare când am avut așa un episod. Din fericire, analizele au arătat că totul e OK, dar m-a consumat enorm și am înțeles, o dată în plus, cât de mult rău ne facem singuri, când lăsăm frica să preia controlul”, a conchis ea.

Mai multe