#Exclusiv Click!

Înmormântare cu fast pentru Mioara Roman! Ce a cerut Oana Roman pentru funeraliile mamei sale? Gabriela Lucuțar: „Patru preoți, flori albe și...”

23 februarie 2024 10:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mioara Roman va fi înmormântată cu mare fast! Fiica ei, Oana Roman, și-a dorit pentru mama ei funeralii impozante, pe măsura personalității fostei soții a lui Petre Roman. Gabriela Lucuțar, supranumită Regina Întunericului, a pregătit totul împreună cu Oana Roman, încă din luna decembrie a anului trecut. Click! vă oferă toate amănuntele de la ceremonia funerară a Mioarei Roman, în exclusivitate!

Mioara Roman s-a stins din viață, în noaptea de 22 spre 23 februarie, la azilul din Snagov, acolo unde era internată de mai multă vreme.

Fosta soție a lui Petre Roman a suferit un stop cardio-respirator, chiar cu două luni înainte de a împlini 84 de ani, și medicii nu au mai putut să mai facă nimic de această dată pentru a-i salva viața.

Gabriela Lucuțar se ocupă de funeraliile Mioarei Roman: „Am stat șase ore și am stabilit tot cu Oana!”

Chiar dacă moartea mamei ei a prins-o departe de casă, Oana fiind plecată în vacanță cu fiica ei în Egipt, fiica lui Petre Roman a fost prevăzătoare și are deja pregătite toate necesare înmormântării Mioarei. 

În luna octombrie a anului trecut, Mioara Roman a ajuns în stare gravă la spital, unde a suferit o intervenție chirugicală în urma căreia a fost intubată. La acel moment, medicii îi mai dădeau doar 10 la sută șanse de supraviețuire Mioarei Roman.

Disperată, Oana Roman a apelat atunci la buna ei prietenă Gabriela Lucuțar, supra-numită Regina Întunericului, pe care a însărcinat-o să se ocupe de funeraliile Mioarei Roman. 

Nu mai puțin de șase ore au stat cele două în discuții pentru a pune la punct  în detaliu înmormântarea, pe care Oana și-o dorește a fi una fastuoasă, pe măsura personalității impunătoare a mamei sale. 

„Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască. Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat. 

Ea mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă”, a declarat Gabriela Lucuțar,în  exclusivitate pentru Click!

„Și-a dorit ca mama ei să fie frumoasă pe ultimul drum”

Gabriela Lucuțar ne-a dezvăluit și care a fost cea mai mare dorință a Oanei Roman în ceea ce o privește pe mama sa. 

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. 

Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, ne-a mai spus Regina Întunericului.

„Vor fi trei preoți care vor oficia slujba, multe flori albe și va fi dusă cu limuzina”

Mioara Roman va avea parte de o ceremonie funerară impresionantă, slujba urmând să fie oficiată de un sobor format din patru preoți. 

„Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe. 

Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a mai spus Gabriela Lucuțar, pentru Click!

Oana Roman: „Mama a murit în somn! A plecat liniștită”

În ultima perioadă a vieții, Mioara Roman suferea de mai multe probleme de sănătate, starea sa generală fiind vizibil deteriorată. 

S-a operat de colecist, apoi i-a fost extirpat un lipom infectat și a fost diagnosticată cu Parkinson, mâna dreaptă fiind paralizată. 

De altfel, cu o recurență îngrijorătoare, ea a făcut mai multe mai multe accidente vasculare cerebrale.

Decesul fostei soții a lui Petre Roman s-a produs în somn, în urma unui stop cardiorespirator. 

 „Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes.

A plecat liniștită. În pace și așa cum și a dorit. Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a spus Oana Roman pentru spynews.ro.

Cine a fost Mioara Roman?

Mioara Roman a fost căsătorită cu Petre Roman din 1974 până în 2007 și o au împreună pe Oana Roman. 

Înainte de Petre Roman însă, Mioara mai avut un mariaj cu Iosif Zilahy, care a durat timp de 12 ani, din care a rezultat fiica ei cea mare, Catinca.

Mioara Roman a fost jurnalist de radio, traducătoare şi profesoară de Limbă şi Civilizaţia Arabă.

S-a născut pe data de 19 aprilie 1940, iar o parte din copilărie a petrecut-o în Varșovia. În 1945, tatăl acesteia a fost numit prim-secretar în Varșovia, motiv pentru care familia Mioarei s-a mutat acolo.

Fosta soție a lui Petre Roman a urmat ulterior cursurile Școlii particulare Franceze din Varșovia, însă tatăl său a considerat că trebuie să învețe într-o școală românească.

Astfel, mama Oanei Roman s-a mutat împreună cu sora sa la bunici, apoi la internat. Ulterior, aceasta a studiat limba arabă sub coordonarea profesorului Yves Nathan Goldenberg și a fost o profesoară de renume în țara noastră.

Mioara a lucrat timp de 17 ani la Radio București Internațional, ca șefă a secției de limbă arabă. Aceasta se mândrea că  a avut ocazia să ia interviuri unor nume mari ale lumii, precum președintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege Hussein al Iordaniei.

Mai multe