La ce preț vând Laura Cosoi și Gabriela Cristea cozonacii pentru masa de Crăciun: „O explozie de arome!” Unde e mai ieftin? Se întrec în rețete delicioase

29 noiembrie 2024 16:33   Vedete românești

Actrița Laura Cosoi și vedeta tv Gabriela Cirstea își rotunjesc veniturile și din vânzarea produselor de cofetărie și de patiserie. Ele au stabilit deja prețurile la cozonaci, pentru comenzile de Crăciun ale clienților. Iată cât costă un cozonac, dar și care sunt secretele delicioaselor rețete. 

La ce preț vinde Gabriela Cristea cozonacul cu mere?

Vedeta tv Gabriela Cristea a scos la vânzare, pe site-ul ei online, produse de patiserie și de cofetărie, astfel că puteți comanda, încă de pe acum, cozonacii, tradiționalul desert pentru masa de Crăciun. Produsele ajung la ușa ta în 24 sau în 48 de ore, conform anunțului, având un termen de valabilitate de 10 zile.

Care sunt însă și prețurile? Un cozonac de 900 de grame, cu mere, nucă și caramel sărat, costă 85 de lei. Cel mai solicitat produs este însă, de departe, Babka cu fistic, în ciuda prețului ridicat, de 178 de lei pentru un cozonac de 900 grame:

„Încearcă babka noastră desăvârșită, unde aluatul pufos este îmbinat cu o umplutură decadentă de ciocolată gianduia, nuci crocante și bezea. O explozie de arome și de gusturi premium, care îți răsfață simțurile în fiecare fărâmă”, spune Gabriela Cristea.

Rețeta Gabrielei Cristea de cozonac cu nucă și ciocolată

Gabriela Cristea a dezvăluit, pe conturile sociale, secretul celei mai gustoase umpluturi pentru cozonacul de Crăciun:

„Am aici 3 albușuri de ou, în care o să pun și praf de sare. După ce am băut spumă albușurile, pun 3-4 linguri zdravene de zahăr pudră. Acum adăugăm nucile și ciocolata și este important să amestecăm cu o spatulă de jos în sus și destul de rar, ca să nu se desfacă spuma. Acum punem din nou ulei pe blatul de lucru și luăm primul aluat și îl întindem bine cu sucitorul.

„Îi îmbrac în pungi de plastic”

Luăm o treime din compoziție și o întindem peste aluat bine. Se taie foaia pe din două. Fiecare se răsucește de la mijloc spre exterior, iar acum se pun doi câte doi și se împletesc. Unul dintre secretele mele e că îi îmbrac în pungi de plastic și îi pun înapoi în cuptorul încins la 40-45 de grade și îi las să crească acolo, lent, aproximativ o oră și jumătate.

Între timp, am dat cuptorul la 200 de grade, să se încingă. În momentul în care o să bag cozonacii, o să dau cuptorul la 170-175 de grade, îi bag la cuptor 25 de minute. Am aici un gălbenuș de ou, pe care l-am frecat cu puțină sare și am amestecat cu două linguri de lapte. Întotdeauna gălbenușul îl dați exact înainte de a băga cozonacii la cuptor, nu ungeți cozonacii cu ou și cu lapte cu mult înainte, pentru că se vor usca”.

Ce spun clienții: „Nu e cozonac, e prăjitură!”

Iată și părerile celor care au comandat cozonaci, de-a lungul vremii, de la deja experta în deserturi Gabriela Cristea:

„Foarte gustoși, aromați și pufoși cozonaci! Voi mai lua de Sărbători!”, „Mi-au plăcut atât gustul, cât și aspectul! Se simt ingredientele de calitate”, „Am așteptat cu nerăbdare livrarea comenzii și a meritat. Este un deliciu!”,

„Am primit ieri cozonacii. Astăzi am ajuns să gust și sunt spectaculoși! Și cel cu ciocolată e bun, dar cel cu mere este divin. Eu nu mănânc cozonac, am luat pentru familie dar acesta m-a convins. Nu e cozonac, e prăjitură!” 

„Foarte bun, foarte gustos, umplutura, așa cum trebuie, la un Babka. Mi-aș fi dorit doar mai însiropat. După părerea mea, un Babka trebuie să fie cu mai mult sirop. În rest, excelent!!!! Voi mai comanda!”.

Cu cât vinde Laura Cosoi cozonacii și pâinea?

Iar actrița Laura Cosoi, pe care o știți și din serialul „La Bloc”, deține, împreună cu soțul ei, Cosmin, un lanț de brutării. Are la vânzare atât pâine, cât și produse de patiserie și de cofetărie. Cât costă un cozonac pentru masa tradițională de Sărbători?

„Comenzile se pot face până pe 20 decembrie, în orice locație a noastră. Un cozonac de aproximativ 900 de grame costă 96 de lei, are de toate, rahat, stafide, nucă și cacao, dar avem mai multe sortimente”, ne-a explicat o doamnă care preia comenzile telefonice.

Laura Cosoi își laudă afacerea prosperă: „Gustul copilăriei”

Actrița Laura Cosoi e tare mândră de afacerea ei, care a devenit prosperă: 

„Cuptorul Brâncovenesc” este o brutărie artizanală, unde găsești pâine tradițională cu maia, produse din patiseria tradițională românească, umplute cu legume și cu fructe neconservate, totul copt la cuptor cu lemne. Pâinea cu maia are gustul pâinii, din copilărie, făcute de bunici, la țară și coaptă în cuptorul cu lemne.

Asta este, de fapt, rețeta tradițională, pe care o folosim și noi. Asta pentru că nu se folosește drojdie de bere, comercială, ci „drojdie sălbatică”, așa mai este numită maiaua, obținută doar din făină si apă, printr-un proces de fermentare tradițională. Pâinea făcută cu maia nu este numai bună la gust, ci și foarte sănătoasă”, a menționat Laura Cosoi, pe blogul personal.

Ce spun clienții: „Miros divin!”

Mulți dintre cei care au cumpărat produsele ei de panificație, fie că e vorba de pâine, dar și de plăcinte sau de cozonaci, o laudă pe Laura Cosoi pentru strădania de a crește această afacere. Vă prezentăm câteva dintre mesajele lăsate de clienții ei, pe care i-a ajutat să-și amintească de copilărie, de pâinea pe vatră făcută, odinioară, de bunici:

„Bravo, bravo, pentru oamenii care muncesc și tind să facă ceva frumos! Succes vouă, în toate, pentru că sunteți o familie frumoasă” sau „Ce frumos! Mirosul proaspăt de pâine mereu mă încântă...Am trecut pe lângă brutării și am simțit un miros de pâine divin”.

Iată și cât costă pâinea Laurei Cosoi: pâinea rustică costă 14, 99 lei kg, iar pâinea rustică multicereale este la prețul de 15, 99 lei kg, acestea fiind cele mai solicitate produse de panificație.

Rețeta de cozonac moldovenesc a Laurei Cosoi

Laura Cosoi le-a oferit gospodinelor, pe conturile sociale, rețeta de cozonac moldovenesc.

Ingrediente aluat: 1 kg de făină, 5 gălbenușuri de ou, 300 gr zahăr, 250 gr unt sau margarină, 500 ml lapte, 40 gr drojdie, esență de rom, esență de lămâie, un praf de sare.

Ingrediente umplutură: 5 albușuri de ou, 5-6 linguri de zahăr, 3-4 linguri de cacao, esență de rom, 2 căni de nuci măcinate, 300 grame de rahat

Mod de preparare aluat: se face maiaua amestecând drojdia cu 2 linguri de zahăr, 100 ml lapte și 1 lingură de făină și se lasă să crească până își dublează volumul. Untul se topește și se lasă să ajungă la temperatura camerei.

Se pune făina într-un vas mai mare, se face o adâncitură în mijloc și se pun: maiaua, gălbenușurile, care au fost bătute bine cu puțină sare, esență de rom și de lămâie și restul de lapte (care a fost încălzit și s-a adăugat zahărul, amestecând până la dizolvarea completă).

Toate acestea se amestecă ușor. Se adaugă apoi untul topit, puțin câte puțin, împăturind aluatul și frământându-l energic, timp de 30 minute. Se lasă apoi la dospit, până își dublează volumul.

Mod de preparare umplutură: se bat albușurile cu zahărul, până devin o spumă tare. Se adaugă nuci, cacao, rahat și esență de rom. După ce a crescut, aluatul se împarte în 6 bile egale. Fiecare se întinde în foaie subțire, se umple cu cremă de nuci și se rulează. Sulurile obținute se împletesc între ele, trei câte trei, formând doi cozonaci.

Cozonacii se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt, se ung deasupra cu ou bătut și se presară cu zahar vanilat. Se lasă să crească și în tavă, încă 10-15 minute, apoi se coc, în cuptorul încins înainte la 180 de grade, timp de aproximativ 45 minute.

Mai multe