Lumea muzicii românești este din nou în doliu! Faimosul artist Marinel Petreuș a murit la doar 57 de ani

8 august 2024 11:18   Vedete românești

Lumea muzicii din țara noastră se află din nou în doliu! Marinel Petreuș a murit la vârsta de numai 57 de ani, iar anunțul tragic a fost făcut chiar de către soția acestuia.

Lumea muzicii continuă să fie în doliu, după ce Marinel Petreuș, un îndrăgit interpret maramureșean de muzică populară, cât și profesor de muzică, a murit. Artistul avea numai 57 de ani, fiind fiul unuia dintre cei mai mari rapsozi din Maramureș, Ion Petreuș.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de către soția artistului, Laura Petreuș, care a fost alături de regretatul cântăreț vreme de peste 30 de ani.

Marinel Petreuș a murit la doar 57 de ani

Copleșită de durere, soția artistului a postat un mesaj emoționant, după moartea acestuia.

„Am fost împreună la bine şi la greu, împreună de 32 de ani, până în ultima clipă... Astăzi, iubirea mea, modelul meu, echilibrul meu, dragostea mea, minunatul bărbat al vieţii mele cu care am împărţit griji, nevoi şi bucurii nenumărate într-o poveste de iubire cum numai Marinel i-a putut compune muzica şi textul... tatăl minunat al copiilor noştri, pe care i-a iubit cu toată fiinţă lui, a plecat spre înalturi şi ne veghează de acum din Lumea Dorului. Marinel, te iubesc infinit dincolo de Lumi!!! Să-ţi fie zborul lin”, a scris soția artistului, Laura Petreuș.

Artistul avea probleme grave de sănătate

Marinel Petreuș se confrunta, din păcate, cu probleme grave de sănătate și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale. Artistul avea nevoie de suma de 30.000 de euro pentru operație, motiv pentru care Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a lansat un apel de ajutor către public și alți artiști.

Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, a vorbit despre pierderea marelui cântăreț și profesor.

„Marinel Petreuş, unul dintre cei mai demni ambasadori onorifici ai muzicii populare maramureşene, a plecat astăzi dintre noi. Cunoscut profesor şi îndrăgit interpret, a menţinut vie moştenirea Fraţilor Petreuş, ducând mai departe horile de o frumuseţe unică în lume.

Rămânem cu regretul că nu am apucat să onorăm suficient geniul său şi contribuţia generoasă la moştenirea culturală a Maramureşului. Transmit un gând de mângâiere şi susţinere familiei sale. Marinel Petreuş va rămâne veşnic în amintirea noastră!”, a scris acesta.

Mai multe