Ruxi trage un semnal de alarmă pe rețelele de socializare. Ce nu trebuie să facă niciodată cei care comandă Bolt

23 septembrie 2024 12:06   Vedete românești

Ruxi, fosta concurentă de la „Bravo, ai stil!”, cunoscută în mediul online ca Rux și Opulență sau Ruxi Opulenta, a ținut să le atragă atenția fanilor cu noua metodă de înșelăciune prin aplicația Bolt. Pe numele ei adevărat Roxana Erdei, faimoasa influenceriță le-a explicat internauților cum ajung să fie păcăliți atunci când își comandă o cursă Bolt.

Prin intermediul unui videoclip publicat pe rețelele de socializare, Ruxi, pe numele ei adevărat Roxana Erdei, a ținut să le atragă atenția celor care comandă Bolt. Mai exact, potrivit faimoasei influencerițe, dacă ți se cere numărul de telefon și trebuie să introduci un anumit cod, iar tu faci acest lucru crezând că aplicația este cea care îți cere, riști să rămâi fără cont, carduri și să se facă curse pe banii tăi.

„Vreau să vă vorbesc despre o chestie la care trebuie să aveți mare grijă. Am văzut-o și eu pe TikTok, dar nu am luat-o în serios, asta până mi-a povestit aseară o prietenă, care locuiește în Londra, că a pățit și ea exact același lucru cu noua scamatorie la Bolt.

Deci, fiți atenți și vă zic asta ca să țineți minte, să dați mai departe și dacă vi se întâmplă să nu cădeți în capcană. Tu îți comanzi o cursă la Bolt, și în timp ce - asta mi-a povestit prietena mea și așa a povestit și tipul de pe TikTok – aplicația îți caută un șofer, îți apare pe aplicația Bolt să îți introduci numărul de telefon, pentru că s-a blocat aplicația. Și, tu îți pui numărul de telefon, pentru că tu crezi că aplicația îți spune chestia asta, și după scrie acolo că vei primi un cod de autorizare.

„Aveți grijă că cineva folosește aplicația Bolt ca să vă fure cardurile”

Deci, după ce îți pui numărul de telefon, primești un cod de autorizare în aplicație pe care tu dai ok, pentru că, din nou, tu crezi că este aplicația și că este ceva legat de securitate. După ce ai făcut lucrul ăsta, ți se fură contul și te trezești că se fac curse pe cardul tău, în contul tău.

Prietena mea a doua zi când s-a trezit a zis că avea foarte multe mail-uri cu multe curse, cred că în trei ore făcuse curse de 500 de lire, și o scosese de pe cont, pentru că el după ce ți-a luat contul și cardul, te scoate pe tine și își face el cont cu cardul tău. Să fiți atenți la chestia asta. Dacă primiți cod de autentificare sau dacă vă cere aplicația Bolt să vă logați cu codul sau numărul de telefon, să nu faceți chestia asta! Să nu vă dați numărul de telefon, să nu puneți codul că «is a scam».

Din câte am înțeles, aplicația Bolt nu își asumă responsabilitatea pentru chestia asta, doar banca trebuie să îți dea banii pierduți înapoi. Aveți grijă că cineva folosește aplicația Bolt ca să vă fure cardurile și să facă curse pe banii voștri”, le-a transmis Ruxi internauților, prin intermediul unui videoclip publicat pe pagina sa personală de TikTok.

Mai multe