Uber și Bolt, în pericol de a dispărea. O ordonanță de urgență este în dezbatere publică

La cererea taximetriștilor, ministerul Transporturilor a întocmit proiectul unei OUG aflată în dezbatere publică până la data de 19 martie, prin care se modifică prevederi importante din ordonanța 49/2019, cea care reglementează în prezent activităţile de transport alternativ. Schimbările prevăzute în noua Ordonanță de Urgență vor scoate practic de pe piață șoferii care prestează transport de persoane în regim de închiriere, mai exact șoferii  colaboratori ai Bolt și UBER.

image

Alertă printre șoferii UBER: Guvernul va schimba regulile pentru transportul alternativ

Reprezentanții UBER au trimis duminică, 10 martie, un e-mail tuturor șoferilor care își câștigă traiul efectuând transport de persoane prin intermediul aplicației, aducându-le acestora la cunoștință despre prevederile OUG pe care ministerul Transporturilor a pus-o în dezbatere publică și care îi privește direct.

„Vă aducem la cunoștință că Ministerul Transporturilor a publicat aici https://mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/5159-oug07032024dtr o propunere de modificare a OUG 49 / 2019 care prevede, printre altele eliminarea contractului de comodat și limitarea vârstei mașinii la 5 ani pentru prima autorizare.

Noi suntem în permanent dialog cu autoritățile pentru a le explica importanța industriei transportului alternativ pentru șoferi și pentru România în general și vă ținem la curent cu evoluția discuțiilor. În acest moment nu se schimbă nimic în ceea ce privește colaborarea ta cu Uber iar modificarea curentă este în stadiul de propunere de modificare asupra OUG 49 / 2019....” citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net